Ticari borç bilgilerinin 3.şahıslara verilmesi
Merhabalar.
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
2012 yılından bu yana şahıs işletmesi olarak kırtasiye alanında faaliyetlerimi sürdürmekteyim.Mal aldığım firmaya olan borçlarımı ödeyemediğimden dolayı (senetli borç) tarafıma icra takibi başlatıldı.(Borç hakkında herhangi bir itirazım yok)
Evliyim ve anne babamdan ayrı yaşıyorum.
İcra takibi evraklarını gören babam (ticari olarak hiç bir bağımız yok firmam tamamen benim adıma kayıtlı)borç tutarı için firmayı arayarak " A KIRTASİYESİNİN SİZE KAÇ PARA BORCU VAR" diyerek borç bilgilerimi sordu.Firma çalışanı herhangi bir şey sormadan borç bilgilerini paylaştı. Daha sonra ben firmayı arayarak ticari borç bilgilerimi 3.kişi ile paylaşamayacağını, bunun yasal olmadığını söylediğimde "NE YAPALIM KİMLİK Mİ SORALIM İKAMETGAH MI İSTEYELİM" diyerek telefonu suratıma kapattı.
Babam 2012 yılında beyin ameliyatı geçirdi ve şu anda beynin de saatli bomba var bir nevi.Asıl sorun babamın bu borçları öğrenmesi değil bu durum karşısında bir rahatsızlık geçirmesinin an meselesi olması ve aile arası sorunların oluşmasına neden olmasıdır.Ticari sırların 3.şahıslar ile paylaşılması hakkında bir yasa varmı dır ?
Dava açma hakkım varmıdır? Var ise nasıl bir yol izlemeliyim? Dava nın seyri nasıl olur? Nasıl sonuçlanır?
Cevap: Ticari borç bilgilerinin 3.şahıslara verilmesi
Sorduğunuz sorunun cevabı değil belki ama, cezası idam bile olsa, sizin ispat soruınunuz var. Alacaklı firma elemanı "ben söylemedim" dediğinde, söylediğini ispatlamak size düşer. Bunu ispatlayabilecek deliliniz var mı?
Babanızın şuradan öğrendim demesi dışında.
Ben bunu her türlü ispat ederim.Karşı tarafın santralındaki ses kayıtları , telefon şirketinden ses dökümü vs. Benim sorum bu birsuçmu?
Alıntı:
ayyyhan rumuzlu üyeden alıntı
Ben bunu her türlü ispat ederim.Karşı tarafın santralındaki ses kayıtları , telefon şirketinden ses dökümü vs. Benim sorum bu birsuçmu?
Telefon şirketinden ses dökümü dediğiniz nedir?
Karşı tarafın, görüşmeleri kaydettiğinizden emin misiniz? Kayıt işlemini ancak büyük şirketler çağrı merkezlerinde yapar, o boydaki şirketler de telefonla bu tür bilgiyi veren biri varsa, en önce kendisi cezalandırır. Bunlar olmasa bile, kendilerini suçlamanız için gerekli delilleri size neden versin ki?
Sonuç olarak, eğer karşı tarafta ses kaydı varsa, doğrudan bu şirketin yetkililerini durumu iletip bunu yapanın cezalandırılmasını isteyebilirsiniz. En şiddetli cezayı böyle verdirebilirsiniz düşüncesindeyim.
Sorunuza gelecek olursak, bu tür bilgilerin verilmemesi gerekir. Yani evet, suçtur.
Firma buyuk bir firma ve gorusmeler kayit altina aliniyor bundan eminim. Bu kayitlari tabi ki de bana vermeyeceklerdir. Ben suc duyurusunda bulundugum da bu bilgilerin adli yolla talep edilmesini , hic olmadi televon sirketinden yani gorusmenin yapildigi hat uzerinden gorusme kayitlari istenilemez mi .
Alıntı:
ayyyhan rumuzlu üyeden alıntı
...hic olmadi televon sirketinden yani gorusmenin yapildigi hat uzerinden gorusme kayitlari istenilemez mi .
Telefon görüşmelerinde içerik kayıtları tutulmaz, sadece görüşme tarih saat bilgileri ve süre bilgileri alınabilir telefon şirketinden.
Firmayı arayın. Eğer görüşmenin başında "görüşmeleriniz kayıt altına alınıyor" diyorsa kaydediliyordur. Demiyorsa kaydedilmiyor demektir.
Görüşmenin yapıldığı hattan kastınız operatör ise, operatörler görüşmeleri kaydetmediği için böyle bir şeyi size vermeleri mümkün değil. Olsa olsa ayrıntı (şu saatte şu telefonla şu telefon arandı, şu kadar görüşüldü) gibi bilgileri verebilirler. Bu da sizin işinizi görmez.
firma da görüşmeler kayıt altına alınıyor .Bunu biliyorum. Suç duyurusunda bulunacağım. Bir avukat edinme ihtiyacım varmıdır? Bu görüşme kayıtları firmadan yasal yollar ile talep edilebilir mi?