Halk eğitim merkezi kurs için aldığı ücret

konu doğru yerde mi bilemiyorum ben birşey sormak istiyorum bartın halk eğitim merkezine autocad kursuna gidiyorum normalde 30 tl sertifika için istiyorlar 
autocad kursu ve diğer bilgisayarlı kurslar 120 tlymiş sözde bu parayı almayı yasal mıdır nereye şikayet edebilirim

Cevap: Halk eğitim merkezi kurs için aldığı ücret

Halk eğitim merkezleri ücret almaz. Ancak siz isterseniz kendi isteğinizle bağış yapabilirsiniz. Halk eğitim  merkezleri Milli eğitim müdürlüklerine bağlı bildiğim kadarı ile. Oraya bir sorabilirsiniz.

Alıntı:

allecra rumuzlu üyeden alıntı

konu doğru yerde mi bilemiyorum ben birşey sormak istiyorum bartın halk eğitim merkezine autocad kursuna gidiyorum normalde 30 tl sertifika için istiyorlar 
autocad kursu ve diğer bilgisayarlı kurslar 120 tlymiş sözde bu parayı almayı yasal mıdır nereye şikayet edebilirim

Kurs bedava, bittiğinde sertifita 30 TL. Buna da böyle bir çözüm buldular demek ki...:)

Alıntı:

Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı

Kurs bedava, bittiğinde sertifita 30 TL. Buna da böyle bir çözüm buldular demek ki...:)

Ben kendimi bildim bileli, hatta "ilkokulu bitirme sınavı" olduğu zamanlardan, 1970'lerden beri, okul bittiğinde "diploma parası"; sene sonunda hatta ara tatilinde "karne parası" hep alınır. En azından talep edilir. Halden de isteniyor birçok okulda. Halk eğitimde de istenmesi çok garibime gitmedi.