- 

Tck 58 hakkında 
		Merhabalar, sizlerden bir konu hakkinda görüşlerinizi alabilirmiyim ? benim polise mukavemet suçundan mahkemeliğim duruşma 3.kez olucak ve bu sefer tck'nın 58 madde gereğince  ek savunmasının alinmasına diye istek var bu zamana kadar hiç bir suçtan mahkemelik ve ceza almadim ve hapis cezasi yatmaktan korkuyorum bu maddeyi arastirdiğim kadarıyla cezanin tekrarlanmasindan bahsediyor ;
 Madde bundan önce hiç bir cezam olmadığı için şuanki dava ertelenebilir anlaminda ve tekrardan olursa ceza mi uygulanir demek istiyor aksine benim bilmediğim daha önceden bir suçum varda 58 madde gereğince ceza mi vericekler burdaki ara karar ile tck'nın 58 madde gereğince ifadenin alınması diyerek neyden kastdedilmiştir sizlerden ricam bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz ?

- 

Cevap: Tck 58 hakkında 
		Bunu kediniz mahkemeden sorup öğreneceksiniz. 58. madde ne gerekçe ile uygulanacak, bu maddenin uygulanmasını gerektirir sebep nedir, sorup öğrenin. Bunu biz buradan bilemeyiz.

Daha önce hiçbir cezası olmayan birine bu madde uygulanmaz. Acaba cezanız var da bilmiyormusunuz diye düşündüm.

Eğer öyle bir durum varsa ve siz yazılı olarak ek bir savunma vermezseniz siz duruşmada ne anlatırsanız anlatın sanıktan ek savunması soruldu, eski savunmalarımı tekrar ederim dedi diyerek geçiştirilir.

İyice araştırıp ona göre yazılı bir savunma hazırlayın ya da bir avukata hazırlatın.

- 

Hocam ilgilendiğiniz için teşekkur ederim fakat e-devlet'den adli sicil kaydi sorgulattiginda ne arsiv kaydinda nede adli sicil kaydinda cikmamaktadir önceden mahkemem olmuş olsa burada çikmasi gerekmez mi birde bu olayda benimle birlikte 4 kişi daha mevcut onlarin daha önceden olmuş olupta hepimize mi gonderilmis bir evrak olabilir mi ? 

- 

58. maddenin uygulanması ve ek savunma istenmesi kim ya da kimler için olduğu duruşma tutanağında bellidir. Duruşma tutanağını daha dikkatli okuyun. Belki diğer sanıklar için istendi siz kendiniz için istendiğini zannediyorsunuz. Bir ihtimal de duruşma tutanağına yanlış yazıldı. Duruşma tutanağı elinizde değilse mahkeme kalemine gidip isteyin.