Işyeri amirinin hitap bicimi
S.a.işyeri amiri işyerine beni kastederek bir mail atmış kartını takip etmeyerek kendi ailesini mağdur duruma düşürmüştür ibaresi olan yazı yollamıştır.bu durumda aradım ve ailemi isin içine neden katiyorsun diye sordum.is yerindeki arkadaşlara rencide oldum.hitap sekli doğumu ne yapabilirim kanuni olarak.tesekkurler
Cevap: Işyeri amirinin hitap bicimi
İşyeri amirinizin kartınızı kontrolsuz kullandığınız ve ailenizi mağdur duruma düşürdüğünüz yönünde bilgisi ne şekilde olmuştur? Aileniz mi bu yönde bir başvuruda bulunmuş?
İşyeri amiriyle tartıştık.is yerine şirket müdürüne diğer amirlere mail atmış.kartın geç kalmıştı sonra aldım.oda o arada yaptığı iyiliği yüzüme vururcasina bunu yazmis.kartını takip etmeyerek kendi ailesini mağdur duruma düşürmektedir yazmış.bende aradım ailemi niye katiyorsun diye sanami soracam diye.özür dinlemedim diye de nezakette bulunmayacak bir yapıya sahiptir de yazmış.is yerinde arkadaşlara rencide etti beni ben buna dava acabilirmiyim
Kartın dediğiniz şey ne menem bir şeydir?
Kartın ne onu anlamadık.
''kartın geç kalmıştı sonra aldım.oda o arada yaptığı iyiliği yüzüme vururcasina bunu yazmis'' yazıyor.İş yeriyle alakalı bir kart mı, kredi kartı gibi bir şey mi.Yani ''kartın geç kalmıştı sonra aldım'' yazısı üzerine de baya düşündüm bir şey çıkaramadım.Birileriyle hukuki bir mücadele içine girecekseniz evvela derdinizi doğru anlatmalısınız.Bu anlatımı her hangi bir savcı okumaz, dinlemez.Yazımdan sonra konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan bir kişi ne anlar diye düşünerek gerekli mantık ve imla düzenlemelerini yapmanızı tavsiye ederim.Aksi halde buradan da fayda görmeniz mümkün değil.
Hocam kart önemli değil yaptığı bir iyiliği belirtmiş belirtirken de ailemi katmış.deseki kendini dusunmuyor tamam.ama adam ailemi de katmış.kendi ailesini düşünmüyor diye.her kotu maksatla söylememiş olabilir ama ben kafaya taktim
Kafaniza takmayin o zaman.
Alıntı:
tiamotek rumuzlu üyeden alıntı
Hocam kart önemli değil yaptığı bir iyiliği belirtmiş belirtirken de ailemi katmış.deseki kendini dusunmuyor tamam.ama adam ailemi de katmış.kendi ailesini düşünmüyor diye.her kotu maksatla söylememiş olabilir ama ben kafaya taktim
Ailenizi katmamış ki. Söylenen söz size. "Ailesini düşünmüyor" sözünde muhatap aileniz değil, sizsiniz. Ailenize söylenen bir söz yok. Erdoğan Bey'in dediği gibi kafanıza takmanızı gerektirecek bir durum yok. Gereksiz alınganlık gösteriyorsunuz. Bir dava açmaya kalkışırsanız bundan ancak siz yapacağınız masraflar yüzünden zarar görürsünüz.
Bu kadar mi size etik gelebilir ben sırf bu yüzden psikolog gidiyorum.kimse kimsenin ailesini sözlü yada yazılı bir yerlere katamaz.ben size olabilirliği sordum siz kafaya takma diye biliyorsunuz.
Alıntı:
tiamotek rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar mi size etik gelebilir ben sırf bu yüzden psikolog gidiyorum.kimse kimsenin ailesini sözlü yada yazılı bir yerlere katamaz.ben size olabilirliği sordum siz kafaya takma diye biliyorsunuz.
Mesela yeni evlenmiş birine "Allah mesut etsin" dendiğinde ailesi karıştırılmış oluyor mu? Sonuçta ailesi ile mesut olması kastediliyor.