Kişisel borçtan dolayı şahıs firmasına haciz gelir mi?
Merhaba,
Boşanma davasından dolayı icra takibi başlayacak. Şahıs firmamın mallarına haciz uygulanabilir mi?
Teşekkürler.
Cevap: Kişisel borçtan dolayı şahıs firmasına haciz gelir mi?
Firma, LTD şirket, A.Ş. gibi bir tüzel kişilik olmadığına, sizin şahsi malınız olduğuna göre haczedilebileceği kanaatindeyim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
E v e t .
Pişti olmuşuz üstat :)
Sonuçta haciz koyarlarsa ben işimi yapamam ve para kazanmama engel olur. Yinede firmam üzerindr icra yürütmeleri usule uygun mu?
Alıntı:
aristor rumuzlu üyeden alıntı
sonuçta haciz koyarlarsa ben işimi yapamam ve para kazanmama engel olur. Yinede firmam üzerindr icra yürütmeleri usule uygun mu?
e v e t..............
Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade bedenî çalışmasına dayanan borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya haczedilemez maddesi konusunda ne diyorsunuz?
1- Nafaka borcu mu bu?
2- Şahıs firmasının malları dediğiniz nedir? Satmak amaçlı olmayan, kendi mesleğinizi yapmak için kullandığınız kazma kürek, pense tornavida gibi aletler mi?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
1- Nafaka borcu mu bu?
2- Şahıs firmasının malları dediğiniz nedir? Satmak amaçlı olmayan, kendi mesleğinizi yapmak için kullandığınız kazma kürek, pense tornavida gibi aletler mi?
1- hayır. Boşanma protokolüne dayalı ev satımından kalan anlaşmazlığın borcudur.
2- yazılım firmasıyım. Bilgisayar, klima vb ofis malzamesinden bahsediyorum.