süreli sözleşmede ihbar gerekir mi?
26.03.2015'te bir yıl süreli sözleşme imzaladım. Gerekli makamlardan çalışma onayı gelince tam olarak 01.04.2016 tarihinde işe başladım. sözleşmede süre olarak net bir ifade ile 1 yıl yazıyor ancak 01.04.2016 yazmıyor. 01.04.2016 şeklinde ilgili makamdan verilen onay belgesinde yazıyor. Bu durumda:
- İhbar için bildirimde bulunmalı mıyım?
- Ben dün yani 01.03.2016 tarihinde dilekçe verdim ancak ilgili kişi bugün uygundur diyerek imzaladı ve üzerine 02.03.2016 şeklinde tarih attı. Ancak dilekçenin üzerinde 01.03.2016 yazıyor. Hangi tarih baz alınır ihbar gerekiyor ise?
- Noterden göndermeyi de düşündüm ancak benim notere gidip dilekçeyi verdiğim gün hemen şirkete ulaşmayacağı gibi bir soru aklıma takıldı. Yarın gidip versem bir faydası olur mu?
not: sözleşme bu işyerinde ilk sözleşme. ardı ardına süreli sözleşme yapılmadı.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Cevap: süreli sözleşmede ihbar gerekir mi?
Dilekçenizde siz, "falanca tarihte sözleşmem dolacak, bu tarihte ayrılacağım" gibi bir şeyler yazmadınız mı?
Daha doğrusu ayrılacağınız zamanı ifade etmediniz mi?
Dilekçeyi teslim alan doğal olarak aldığı günün tarihini yazacak. Bunda bir yanlışlık yok.
Ben belirttim tabiki ama dun verdim imza bugun atıldı dun biraz yokuşa sürüldü ihbar suresi gerekiyorsa 30 degil 29 gun önceden bildirildi gibi birşey olabilir mi diye dusundum belki fazla teferruat ama.
Bir de sureli sözleşme icin gerekir mi onu da bilmiyorum
Aslında ihbarı geçin, bildirim de tam tersine devam edecekseniz yapılmalı diye düşünüyorum. Yani bu durumda bir şey yapmanız gerekmiyor olması lazım. Siz "unuttu iseler hatırlatma" amaçlı bilgi vermiş gibisiniz bana göre.
Ayrıca belirsiz süreli iş sözleşmeniz olsa dahi, ihbar süresi 4 hafta (4x7=28 gün) dır.
Üstüne üstlük 30 gün bile olsa, bu ay 31 gün :)
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Aslında ihbarı geçin, bildirim de tam tersine devam edecekseniz yapılmalı diye düşünüyorum. Yani bu durumda bir şey yapmanız gerekmiyor olması lazım. Siz "unuttu iseler hatırlatma" amaçlı bilgi vermiş gibisiniz bana göre.
Ayrıca belirsiz süreli iş sözleşmeniz olsa dahi, ihbar süresi 4 hafta (4x7=28 gün) dır.
Üstüne üstlük 30 gün bile olsa, bu ay 31 gün :)
Teşekkür ederim bilgiler için. Farklı görüşler de dile getirildi de o nedenle emin olmak istedim. Sitede farklı düşünen yok sanırım şu ana kadar :)
Belirli süreli sözleşmelerde , sözleşme bitim tarihi en başından itibaren taraflarca biliniyor olduğundan, ihbar süresi olmaz.
O tarih geldiğinde işe devam etmeyecekseniz, sadece işe devam etmemeniz yeterlidir.