Müşteki olduğum ceza davasında hapis cezası aldım ne yapabilirim?
1984 doğumluyum. Olay 2013 yılında oturduğum apartmanda ceryan etti. hırsız olduğuna inandığım şahısa balkondan bağırdım, karşılıklı hakaret sonucunda şahıs evimin kapısını kırmaya çalıştı kapıda ciddi zarar var. polis çağırdım. ekip gelip benim alkollü olduğumu görünce hırsıza inandılar dolayısıyla çok sinirlenip polislere hakaret ettim. polisler beni ciddi biçimde darp ettiler. 2016 da sonuçlanan dava da. Polis lere Ağır ceza mahkemesinden 4500tl para cezası çıkıp HAGB şeklinde salındılar. bana da asliye ceza mahkemesinden 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası çıktı. Dosyada 2008 ve 2011 yıllarında dahil olduğum başka bir davadan HAGB olduğundan ötürü cezamı kesmişler. Bu davalardan Haberim yoktur. 2005 yılında bir barda bıçaklı bir saldırıya karışmıştım ve birbirimizden şikayetçi olmamıştık. bildiğim tek durum budur. Avukatım konuyla sanırım nadiren ilgilendi yargıtaydan temyize gönderileceğini söyledi ne yapabilirim ne yapılabilir? Teşekkür ederim.
Cevap: Müşteki olduğum ceza davasında hapis cezası aldım ne yapabilirim?
HAGB ye esas olan cezanız ile son cezanızın toplamı nedir? Son ceza temyiz edildi mi?
Cevap: Müşteki olduğum ceza davasında hapis cezası aldım ne yapabilirim?
diğer davaların hükümleri hakkında en ufak bir fikrim yok. söylediğim gibi o konu tarafıma hiç bir zaman tebliğ edilmedi. Avukatım derki 2013 davasına süre tutumu koydurdum tarafıma tebliğ edildiğinde temyiz dilekçesi yazıp yargıtaya gideceğiz.