Uzman Çavuş Sağlık Muayenesi Hakkında
Uzman Çavuş Sağlık Muayenesi (Bilen arkadaşlar Lütfen baksın)
Arkadaşlar herkese Esenlikler dilerim.
Adım Mücahid Yaş 24 Erzurumluyum dadaşım. Askerliğimi Siirt Kurtalanda Jandarma Komando 2. Tim çavuşu olarak yaptım. 3 sene önce tezkere aldım. Askerlik görevimi yaparken Uzman Çavuşluk muayenesine gitmedim. Sol gözümde hafif bir kayma ve %50-60 civarında bir görme kaybı var. Askerliğimin yanıp çürük almamak için muayeneye gitmedim. Gerçekten Vatanımı çok seviyorum ve askerliğimi tam olarak yapmak istediğimden dolayı gitmedim. Şimdide Uzman Çavuşluğa başvurdum. Başvurum kabul oldu Sınav için çağırıyorlar. Ben İstanbulda oturuyorum sınav yeri Ankarada. Sınavı rahat geçeceğimi düşünüyorum fakat sağlık muayenesinden korkuyorum. Benim için askerlik çok kutsal bir meslek halen künyemi boynumda taşırım. Çünkü bir TÜRK benim için doğuşundan ölene kadar askerdir. Yani Uzman Çavuş asker olmak çok istiyorum. Para için değil gerçekten ama gerçekten bu kutsal meslekde olmayı çok istiyorum. Şimdi sizlere danışmak istediğim iki üç konu var bunlar şunlar. Bilen abilerimden kardeşlerimden samimi cevaplarını bekliyorum.
1. Gözümdeki problem sorun olurmu? Yani kesin elenirsin diyormusunuz bana?
2. Gözümdeki sorun göz doktorunda ortaya çıksa heyette durumu anlatsam "Gözüm askerlik yapmam için sorun değil Askerliğimi Jandarma komando olarak yaptım. Nişan sorunum felan yok" desem heyetteki doktorlar onay verirlermi?
3. Uzman Çavuşlar galiba 5 veya 4 senede bir tekrar muayene oluyorlar. Bundan geçsem diğerinde görevime son verilip meslekten men edilirim galiba?
4. Ve en önemlisi mayeneden kötü bir sınuç çıksa seçilmesem yaptığım 15 ayın geçerliliği tezkerem yanıp çürük askerliğe elverişsiz denilirmi bana? Çünkü seferberlik kağıdım var onun bile yanmasını istemiyorum. Allah uzak etsin ama bir savaşa girersek hiç olmazsa o zaman elime silah alıp orduma katılmalıyım bu benim için çok önemli gerçekten....
Şimdiden cevaplarınız için çok Teşekkür ediyorum. Esenlikler diliyorum hepinize...
Cevap: Uzman Çavuş Sağlık Muayenesi Hakkında
Öncelikler merhaba.Sorularınızın cevabı zaten TSK Sağlık Yönetmeliğinde mevcuttur.Öncelikle askere girerken size sağlam raporu verilerek görevinizi yaptığınız için geriye dönük bir problem çıkmaz.Bundan sonraki süreçte hem göz kayması hemde görme kaybı Uzman Çavuş olmanıza engeldir malesef.Orada karar verecek hekimler hissiyatları ile değil kanun ve yönetmeliklere göre karar verecektir.Göz ardı edilebilecek seviyede bir sağlık sorunuda değil malesef.Yani bu durumda ümitlenmeyin derim.Görme kaybı ve kaymanın ameliyatla düzelme şansı var ise ameliyat olun.Ameliyat olduğunuzu bilebiliyorlar ama tedavi olduğunuz için herhangi bir sorun teşkil etmez.