ailevi nedenlerden dolayı 20.000 tl olan borcumu ödeyemedim ve icraya vermişler. Çalışıyorum ssk lı olarak çalışıyorum hiçbir şeyim yok ailem ile kalıyorum. eve icraya mı gelirler maaşa mı el koyarlar nasıl bir yol izlemeliyim ?
Printable View
ailevi nedenlerden dolayı 20.000 tl olan borcumu ödeyemedim ve icraya vermişler. Çalışıyorum ssk lı olarak çalışıyorum hiçbir şeyim yok ailem ile kalıyorum. eve icraya mı gelirler maaşa mı el koyarlar nasıl bir yol izlemeliyim ?
Merhaba,
Adınıza kayıtlı herhangi bir malvarlığı bulunmaması durumunda, alacaklının talebiyle ilgili icra dairesi vasıtasıyla çalıştığınız iş yerine maaş haczi müzekkeresi gönderilir. Bu durumda maaşınızın 1/4 lük kısmı borcunuz kapanana kadar her ay kesintiye uğrayacaktır. Bunun dışında yaşadığınız meskene menkul haczine de gelinmesi muhtemeldir. Kısacası maaşınızdan kesinti yapılıyor olması, alacaklının diğer icrai işlemleri ifa etmesine engel değildir.
taahhüt vermiyeyim o zaman taksit taksit ödeyeyim en makulu budur . sanırım
İcra ödeme taahhüdü, ödemeleriniz gününde ve düzenle yapılmadığı takdirde sizi zor duruma sokabilir.