kisisel verileri hukuka aykiri dagitma
Oncelikle konu dogru yeremi actim bilmiyorum.
Eski sevgilimden ayrilali 3 ay oldu. Bu zamana kadar bir skntımız yoktu. Birisi sosyal medyada eski sevgilimin resimlerini mesaj olarak baskalarina paylasmis. Eski sevgilim ise resimleri benim paylastigimi ve onu resimlerini paylascam diye tehdit ettigimi iddaa etmis ayrilirken ufak bir mesajlasmamiz olmus mesaj iceriginde de hic tehdit bulunmamaktadir.
Asayis sube ahlak buro polisine ifademde tum mesajlasmalarimizi verdim 2 hafta gecti e devlette dava gozukmuyor olayin cevabi bana ne zaman gelir. Herhangi bir suc alirmiyim. Simdiden tesekkur ederim
Cevap: kisisel verileri hukuka aykiri dagitma
Bazen savcılık soruşturma süresi 1 yılı bile bulabiliyor,en yakın şüpheli ve şikayetçi olunan siz olduğunuz için önce sizin ifadenize başvurulmuş.
Savcılık şimdi o hesap ile ilgili bilgileri, ip numaralarını, vs bilgileri edinecek, şikayet konusu detaylı şekilde incelenip dava açılıp açılmayacağına karar verilecek,
en iyi ihtimalle hakkınızda bir dava açılacaksa bile en erken 6-8 ay beklemelisiniz.
Suçu sizin işlediğiniz ortaya çıkacak olursa yargılanacaksınız, TCK nın ilgili maddeleri gereği ceza alabilirsiniz, bu ceza para cezasına çevrilebilir, ertelenebilir ya da hapis cezası olarak yatarsınız,
Ayrıca mağdur (şikayetçi / müşteki) bu davayı delil gösterip hakkınızda tazminat davası da açabilir.