İşverenin Yaptığı Psikolojik Baskı
Merhabalar,
13 aydır özel bir firmada üretim sorumlusu olarak çalışmaktayım. Üretim sorumlusu olarak fabrikada gerekli düzenlemeleri yaparak firmanın fire oranlarında düşüş sağlamış olmama rağmen patron tarafından sürekli yetersizlikle suçlanıyorum. Son 1 aydır patron tarafından sürekli açığım aranmaktadır.
- Sürekli olarak açıklarım aranarak hakkımda tutanak tutulmaktadır
- Patron tarafından "okuduğunuz kitapları tekrar okutacağım size; bir de mühendis olacaksın; aldığınız diplomaları boş yere almışsınız, onları üniversiteye geri iade edin" şeklinde sürekli sözlü hakarete uğramaktayım.
- Haberim olmadan üretime personel alınmakta, hamile olup halen çalışan personelimin yerine yeni eleman ilanı çıkartılmaktadır.
- Ambalaj alanındaki sorumluluğumun başka departmanda çalışan bir personele verilmesi planlanmakta
- 3 yıldır üretimine başlanamamış bir başka üretim alanındaki üretim sorumlusuyla rotasyon yaptırılıp 3 ay sonunda da performans değerlendirme yapılacağı söylenmektedir. Yalnız halen yazı olarak ibraz edilmedi.
- Aynı hafta içinde 2 kez yarım gün şeklinde mazaret izni kullandım. Ertesi gün patron telefon ederek eski çalıştığın firmalarda da aynı hafta içinde 2 gün mazeret izni kullanabiliyor muydun? şeklinde hesap sormuştur.
- Bugünden itibaren de ben yokmuşum gibi davranmaya başlamıştır.
Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardım etmenizi rica ederim.
Cevap: İşverenin Yaptığı Psikolojik Baskı
calıstıgınız yerde 2 sahıt bulun saglam,bır beyaz kagıda patronunuzun sıze hakeret ettıgıne daır tutanak tutun kendınız,ve sahıtlere ımzalatın,tabı bu sahıtler mahkemedede aynı sahıtlıgı etmelı ole bırılerını bulunkı sahıt olsunlar,sonra avukata gıdın danısın ne tur yol ızlıyecegınızı,ve tutanak tutarkende haklı oldugunuza daır yazılar yazın vede sahıtler buna sahıtım dıye ımza atsın ve dava acabılırsınız haklarınızı alabılırsınız kotu nıyet falan ama once avukata danısın ızlıyecegınız yol harıtasını çizin