Ödeme Emri Gelmeden Mal Beyanında Bulunulur mu ?
Öncelikle tüm hukukçu arkadaşlara iyi günler dilerim.E-Devlet'ten baktığım zaman bir banka tarafından hakkımda icra davası açıldığını görüyorum. Dava 4 gün önce açılmış ama bana herhangi bir ödeme emri henüz tebliğ edilmedi. Ben ödeme emri gelmeden icra dairesine gidip mal beyanında bulunabilir miyim ya da şimdiden gidip mal beyanında bulunmamın bana bir faydası veya zararı olur mu ? Ailemle beraber yaşıyorum; oturduğumuz evde şuan kullandığım bu dizüstü bilgisayardan başka bana ait bir eşya yok. Mal bildirimine evdeki bütün eşyaları yazmalı mıyım ? Üzerime kayıtlı hiçbir gayrimenkul yok sadece maaşım var , maaşımın 1/4 ünün kesilmesini istiyorum diye mi yazayım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Ödeme Emri Gelmeden Mal Beyanında Bulunulur mu ?
İcra dosyasına gidip e-devletten öğrendiğinizi varsa borca itirazlarınızı yoksa mal beyanınızı ve maaşınızdan kesinti yapılmasını vs taleplerinizi sunabilirsiniz ödeme emri evde kimsenin olmadığı bi vakit gelip muhtara bırakılması vs ihtimallerine binaen elinize geçmeden kesinleşip sıkıntı yaratabilir bu açıdan beklemeden gidip gereğini yapmanın yararı vardır bana göre.
Cevap: Ödeme Emri Gelmeden Mal Beyanında Bulunulur mu ?