Yanlış verilmiş doktor raporu_?
kasten yaralamadan davam var. olay günü bende parmak kırığı oluştu acile gittiğimizde acildeki doktor kırığı göremedi ve rapora zedelenmiş diye geçti.savcının karşısınada o yanlış raporla çıktım.aradan bir gün geçtikten sonra parmagım morardı ve acile çıktıgımda parmağımda kırık olduğu ortaya çıktı.
Davam şimdi soruşturma aşamasında nasıl eski raporu düzelte bilirim ? Hastahane kayıtları bulunuyor.
Cevap: Yanlış verilmiş doktor raporu_?
1)ilk hastaneye gittiğin gün, doktor kırığı tespit edebilmek için MR,Röntgen kullandı mı ?
2)Bunları inceleme neticesinde mi yanlış teşhis koydu ? Yoksa gözle yaptığı, basit muayene ardından mı kırık yoktur teşhisi koydu ?
Eğer sözkonusu durumunuz 1 e uyuyorsa ve doktor röntgen sonuçlarına bakarak yanlış teşhis koymuşsa savcılığa giderek, savcılık kalemine bir dilekçe yazıyorsunuz. Dilekçede " çekinmiş olduğum röntgen sonucunda kemiğim kırık olmasına rağmen, doktor yanlış teşhis koymuştur. Bunla alakalı delil olarak olay günü çekinmiş röntgen sonuçlarımı sunmak istiyorum. Konunun araştırılmasını ve .... no lu dosyama eklenmesini istiyorum. Şahsın hakkında açılmış kasten yaralama davamın, kemin kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama şeklinde değiştirilmesini talep ediyorum " gibi bir dilekçeyi, düzenleyerek durumunuza daha çok uyarlayarak yazabilirsiniz.
Eğer sözkonusu durumunuz 2 e uyuyorsa, kemiğinizin kırığını ispat eden, yeni almış olduğunuz röntgen sonuclarıyla yine savcılığa gidip " ... tarihinde almış olduğum darp cebir raporu neticesinde, doktorum gözle basit muayene yaptıgı için gerçekte kırık olan kemiğimin kırık olduğunu tespit edememiştir. Ancak olaydan 1 gün sonra parmagımın şişmesi sonucu tekrar hastaneye gittiğimde kemiğimin kırıldığını öğrendim. Bununla alakalı kemiğimin kırık oldugunu gösterir röntgen sonuclarını tarafınıza teslim etmekle beraber, karşı tarafa başlatmak istediğim kasten yaralama davasının, kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama seklinde açılmasını talep ediyorum ve .... no lu dosyama eklenmesini istiyorum " diyip dosyana ekletebilirsin.
Geçmiş olsun
cevabın için teşekkür ederim.
Olay günü röntgen çekildi elime ve doktor röntgene baştan salma bir şekilde baktı elimi sardırdı ve yolladı. Olay 7 eylül tarihinde olmuştu.10 eylül günü uyandıgımda mosmor olmuştu ve şişmişti. hemen hastahaneye gittik bu kez başka bir doktor ortopetidi doktoruna gittiğimizde yine röntgen çektik ve parmagımda kırık oldugunu söyledi.
Yani hastane kayıtları her şey duruyor. Eger bu rapor düzelmezse doktoru şikayet etmeyi düşünüyorum
belki ilk rontgen sonucunda kırık değildi. bence bir doktora 2 sonucu da gösterek kıyaslama yaptırınız. eger ilk röntgen sonucunuzda kırık gözüküyorsa doktor hakkında yaptıreım uygulatabilirsiniz. ama belki de ilk sonucta kırık yoktu, daha sonradan oluştu. bunu biz bilemeyiz. ama sonuc ne olursa olsun savcılık kalemine vereceğiniz dilekceyle durumu duzelttirebilirsiniz.
abi röntgende elimdeki kırık aynı saç kalınlıgında öyle ilk bakıştan görünemeyecek şekilde doktor zaten hiç bakmadı ki yani dediğim gibi baştan salma. ama ikinci doktora gittiğimizde röntgeni bilgisayardan yaklaştırdı doktor ve ancak öyle görebildi kırığı. nasıl ilk sonuçta kırık yoktu da sonradan oldu yöle birşey olabilir mi ? iki röntgenide kısyaslasın kesin ikiside aynıdır.