İşçinin aralıksız olarak rapor alması halinde iş akdinin haklı sebeple feshi.
Merhaba Sayın Meslektaşlar,
İş Yasası'nın 25/1-b 2 maddesindeki "sağlık sebepleri" ile fesihte 17. maddedeki ihbar süresini 6 hafta aşan sağlık raporunun alınması halinde işverenler haklı sebeplerle bildirimsiz fesih yapabilir şeklinde bir düzenleme mevcut.
Böyle bir durumda örneğin 4 hafta ihbar süresi bulunan işçinin toplam 6 +4 =10 haftalık süreyi aşan tek bir rapor değilde, önceki raporun süresi bitmeden yeni bir rapor almak sureti birden fazla rapor alarak bu süreleri aşması yani 10 haftayı aşan tek bir rapor yerine, işe başlamaksızın aralıksız olarak birden fazla rapor getirmesi ve bu sürelerin 10 haftayı aşması halinde de bu maddeye dayanılarak haklı sebeple bildirimsiz fesih yapılabilirmi?
İkinci olarak böyle bir fesih durumunda ihbar tazminatı ödenmese bile kıdem tazminatının ödenmesi gerekir mi?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Avukat Özgür Kurucuk
Cevap: İşçinin aralıksız olarak rapor alması halinde iş akdinin haklı sebeple feshi.
Haklı değil geçerli nedenle fesih yapabilirsiniz, geçerli nedenle fesihte kıdem tazminatı ödemeniz gerekir.
Cevap: İşçinin aralıksız olarak rapor alması halinde iş akdinin haklı sebeple feshi.
Teşekkür ederim ,
Birden fazla sağlık raporu olması sebebi ile mi 251/b(a)'ya girmiyor üstadım
?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Haklı değil geçerli nedenle fesih yapabilirsiniz, geçerli nedenle fesihte kıdem tazminatı ödemeniz gerekir.
Teşekkür ederim ,
Birden fazla sağlık raporu olması sebebi ile mi 251/b(a)'ya girmiyor üstadım
?
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey. Anladığım kadarı ile 25/1-b 2 maddesinde belirtilen süre koşulunun yerine getirilmesi için yani ihbar süresini 6 hafta aşan sağlık raporunun alınma durumunun tek bir rapor alınıp bu raporun süresinin ilgili sürenin üstünde olması şartına bağlı olduğunu anlıyorum. Parça parça olarak ve aralıksız olarak alınan raporlar tüm sürenin hesaplanmasında bu kapsamda değerlendirilmiyor o halde. Yanılıyormuyum ?
İkinci olarak eğer benin anlattığım yukarıdaki durumdan dolayı haklı sebeple fesih değil ve fakat geçerli neden ile fesih söz konusu ise bu durumda kıdem tazminatı ile birlikte ihbar tazminatı da ödemek gerekirmi ?
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
- - - Updated - - -
Alıntı:
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey. Anladığım kadarı ile 25/1-b 2 maddesinde belirtilen süre koşulunun yerine getirilmesi için yani ihbar süresini 6 hafta aşan sağlık raporunun alınma durumunun tek bir rapor alınıp bu raporun süresinin ilgili sürenin üstünde olması şartına bağlı olduğunu anlıyorum. Parça parça olarak ve aralıksız olarak alınan raporlar tüm sürenin hesaplanmasında bu kapsamda değerlendirilmiyor o halde. Yanılıyormuyum ?
İkinci olarak eğer benin anlattığım yukarıdaki durumdan dolayı haklı sebeple fesih değil ve fakat geçerli neden ile fesih söz konusu ise bu durumda kıdem tazminatı ile birlikte ihbar tazminatı da ödemek gerekirmi ?
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Alıntı:
Çok başınızı ağrıttım galiba sorularımla Erdoğan Bey. Forumda yeni olduğum için kuralları tam olarak bilemiyor olabilirim,kusura bakmayın.