Cevap: Veraset İlamı Orjinali
Acelesi varsa kendisi de bir tane cikartsin. Evrakin orjinalini ne yapacakmis. Herneyse ben sorunuzu cevapliyim
1. Veraset ilamini herhangi bir mirasci alabilir alinan ilami her mirasci kullanabilir. Beyan dediginiz vergi dairesine vereceginiz beyan ise onu vermek belli bir miktarin uzerinde miras kalirsa zorunlu. Her mirasci kendisinden sorumlu. Guncel miktar aklimda yok ancak ciddi bir miras kalmadi ise vermeyin
2.Cikarmaz
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Acelesi varsa kendisi de bir tane cikartsin. Evrakin orjinalini ne yapacakmis. Herneyse ben sorunuzu cevapliyim
1. Veraset ilamini herhangi bir mirasci alabilir alinan ilami her mirasci kullanabilir. Beyan dediginiz vergi dairesine vereceginiz beyan ise onu vermek belli bir miktarin uzerinde miras kalirsa zorunlu. Her mirasci kendisinden sorumlu. Guncel miktar aklimda yok ancak ciddi bir miras kalmadi ise vermeyin
2.Cikarmaz
Dolayısıyla veraset beyannamesini ben yazmasamda adıma olan veraset ilamını diğer mirasçılar kullanabilir ve bu beyanname kağıdı dolduran mirasçı adına olur. Kısacası borç ona çıkar. Doğrumudur ?
Vergi borcu olarak ciddi bir rakam çıkacağını düşünüyorum. Sadece rayiç bedeller üzerinden hesaplandığında toplamda 1.5-2 Milyon TL oluyor.
Allah rahmet eylesin rahmetli iyi miras birakmis.
Veraset ilami mirasin nasil paylasildigini gosteren bir kagittir. Tartismali bir durum yoksa noterden alinan ilam gecerlidir. Bu evraki siz istemissiniz size duzenleyip vermisler, baska mirasci istese ona da verirler. Evrak ayni evrak. Herkes kullanabilir. Ilk cikartanin siz olmaniz size bir sorumluluk yuklemez. dedigim gibi orijinali vermeniz sorun cikarmaz ama saklamak istiyorsaniz siz saklayin. diger sahis asil sureti istiyorsa kendisi cikarabilir. Bu arada kafanizi karistirmak istemiyorum ama eger tartismali bir durum vs var ise mirascilardan biri mahkemeye basvurabilir
Veraset vergisini siz beyan edersiniz, sizin beyaniniza gore hesap edilir. Baskasi sizi ilgilendirmez. Onlar da dogru beyan vermekten sorumludur. Siz kendinizden sorumlusunuz.
Rahat olun, ancak benim fikrime gore miras baya buyuk butun evraklari saklayin. Hani ne aldiniz, neresi ile yazistiniz vs ne varsa ne olduysa bir dosyada saklayin. Yarin bir gun birsey cikarsa elinizde evrak olsun.
Veraset ilamı, kısaca mirasçıları gösteren belgedir. Ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğu bu belgede gösterilir.
Aldığınız veraset ilamında diğer mirasçıların adı yazmıyor mu? Yazıyor.
Diğer mirasçılar da veraset ilamı alacak olsa size verilen belge verilecek aynı dosyadan.
Alıntı:
Allah rahmet eylesin rahmetli iyi miras birakmis.
Veraset ilami mirasin nasil paylasildigini gosteren bir kagittir. Tartismali bir durum yoksa noterden alinan ilam gecerlidir. Bu evraki siz istemissiniz size duzenleyip vermisler, baska mirasci istese ona da verirler. Evrak ayni evrak. Herkes kullanabilir. Ilk cikartanin siz olmaniz size bir sorumluluk yuklemez. dedigim gibi orijinali vermeniz sorun cikarmaz ama saklamak istiyorsaniz siz saklayin. diger sahis asil sureti istiyorsa kendisi cikarabilir. Bu arada kafanizi karistirmak istemiyorum ama eger tartismali bir durum vs var ise mirascilardan biri mahkemeye basvurabilir
Veraset vergisini siz beyan edersiniz, sizin beyaniniza gore hesap edilir. Baskasi sizi ilgilendirmez. Onlar da dogru beyan vermekten sorumludur. Siz kendinizden sorumlusunuz.
Rahat olun, ancak benim fikrime gore miras baya buyuk butun evraklari saklayin. Hani ne aldiniz, neresi ile yazistiniz vs ne varsa ne olduysa bir dosyada saklayin. Yarin bir gun birsey cikarsa elinizde evrak olsun.
Peki ben veraset ilamının orjinalini vereyim, problem değil. Yalnız kafama takılan soru şu ;
1- Çıkan veraset vergisi beyannameyi verene mi yıkılıyor ?
2- Yoksa veraset ilamında adı geçen mirasçıların hepsine tek tek mi çıkıyor ?
Bu arada verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
Herkes kendi beyannamesini verir. Siz sadece ve yalnizca "kendiniz icin" vereceksiniz, verdiginiz beyannameden sorumlu olacaksiniz.
Veraset ilaminda adi gecen baska bir kisi verir veya vermez. dogru beyan eder veya eksik beyan eder. Bunlar onun sorumlulugu
Alıntı:
Herkes kendi beyannamesini verir. Siz sadece ve yalnizca "kendiniz icin" vereceksiniz, verdiginiz beyannameden sorumlu olacaksiniz.
Veraset ilaminda adi gecen baska bir kisi verir veya vermez. dogru beyan eder veya eksik beyan eder. Bunlar onun sorumlulugu
O zaman bu benden veraset ilamını isteyen mirasçı beyannameyi doldurdu ve kendi veraset vergisini ödedi. Hepimiz bankaya gideceğiz ama ben beyanname doldurmadım, banka demeyecek mi sen veraset beyannameni doldurdun mu, vergini ödedin mi ?
- - - Updated - - -
Kısacası mirasçılardan birinin tek başına beyanname vermesi bir anlam teşkil etmiyor. Herkes tek tek beyanname doldurup vergisini verecek. Doğru mudur ?
Peki beyanname verip veraset vergisini ödeyen bir kişi elbirliği tapu intikali yaptığında diğer kişilerin beyannamesi sorulmuyor mu ?
- - - Updated - - -
Hisse paylı tapuya geçince mi soruluyor herkese beyanname doldurup veraset vergisini ödediği ?
Banka ne karisir? veraset ilamini gosterip parayi alacaksiniz.
Hisseli hissesiz her nasil anlasiyorsaniz payinizi alacaksiniz.
Ondan sonra her ne mal aldi iseniz onu beyan edeceksiniz verginizi vereceksiniz. Siz beyan edersiniz ona gore odersiniz. Kimse sormaz. Eger Vergi dairesi herhangi bir sekilde incelemek isterse, inceler o zaman sorulur.
Alıntı:
Banka ne karisir? veraset ilamini gosterip parayi alacaksiniz.
Hisseli hissesiz her nasil anlasiyorsaniz payinizi alacaksiniz.
Ondan sonra her ne mal aldi iseniz onu beyan edeceksiniz verginizi vereceksiniz. Siz beyan edersiniz ona gore odersiniz. Kimse sormaz. Eger Vergi dairesi herhangi bir sekilde incelemek isterse, inceler o zaman sorulur.
Banka veraset vergisini ödemeden parayı vermiyor ve hisseli olarakta parayı ayırmıyor. Parayı bir bütün olarak herkesin önüne koyuyor ve herkesin önünde ayırıyor.
Benim demek istediğim şuydu ;
Bütün mirasçılar veraset vergisini tek tek ödeyip bağı kesmek zorundamıdır. Veraset beyannamesini doldurmayıp vergisini ödemeyen bir mirasçı nasıl tapuya intikal edilecek ?