8 Yıldır Süren Tazminat Davası Ve İcra Çıkmazı
Merhaba
Şuan baya zor durumda kaldım ve bir yol haritası çıkarmam gerekiyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden Teşekkür Ederim.
Konuya gelince 2005 yılında teknik servis olarak çalıştığım bir şirkette, şehir dışı yolculuk sırasında trafik kazası geçirdim. Şoför arkadaşı kaybettik bende omur ilik felci kaldım. Şirket beni bıraktığı için şirkete tazminat davası açtık. 7-8 yıl sonra tazminat davasını kazandım. Fakat şirket adına açılan bir dava olduğu için dava bitene kadar şirketi boşalttılar ve şuan resmi olarak kapanış vermeseler de şirket çalışmıyor. Ltd. şirketi olan firma aynı isimle makina mühendislik ünvanını kullanarak oğlu ve eşi üzerine başka şirket açıp çalışmaya başlamışlardı. Avukatım o şirkete icra için gittiğinde dava açıtığım şirket sahibi ve kasasında dava açtığım şirket belgeleri çıktı.
O şirkete icra yapıldı. Makineler kaldırıldı, avukattım beni oyalayıp makinelerin satışını 2 yıl bekletti. O sıra da da makineleri kaldırdığım şirket bana istihkak davası açtı. Onu da kazandım. Avukatımı değiştim yediemin deki makinaları satış değerinden %80 fiyatına satış yapıldı. Firma adına 2 araç vardı onlara da yakala işlemi başlatıldı. Fakat 1 yıldır yakalanmıyor. Asıl firma sahipleri şuan bir yerler de aktif olarak çalışıyor. Avukatta ilgilenmiyor.
Bu durumda neler yapabilirim?
Dava da zaman aşımı gibi bir durum olur mu?
Kazandığım 800 bin tl tazminatı ne şekilde alabilirim?
Şahsın kendisi ve ailesi çok zengin onlardan bir şey alabilir miyiz?
Yardımlarınızı Bekliyorum.
Saygılarımla
Cevap: 8 Yıldır Süren Tazminat Davası Ve İcra Çıkmazı
Alıntı:
Canby rumuzlu üyeden alıntı
Kazandığım 800 bin tl tazminatı ne şekilde alabilirim?
Şahsın kendisi ve ailesi çok zengin onlardan bir şey alabilir miyiz?
Takibe devam edip, araçların yerini tesbit edip haczin uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Borç konusunda muhatabınız şirket, yani tüzel kişilik, şirketin bu borcu nedeniyle şahsın kendi veya ailesinin varlıklarına herhangi bir işlem yapılamaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Takibe devam edip, araçların yerini tesbit edip haczin uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Borç konusunda muhatabınız şirket, yani tüzel kişilik, şirketin bu borcu nedeniyle şahsın kendi veya ailesinin varlıklarına herhangi bir işlem yapılamaz.
Peki Şirket sahibi başka şirket açabilir mi? Ve yakınlarının üstüne şirket açmış olsa o şirketlere de haciz yapılabilir mi? Son olarak da herhangi zaman aşımı söz konusu mu?
teşekkürler
Sizin muhatabınız kaza geçirdiğinizde çalışmakta olduğunuz şirket. Açılan yeni şirketin , sadece o tazminat borcundan kurtulmak için açıldığını, faaliyet konusunun aynı olduğunu ıspatlarsanız, diğer şirketten tahsil etme imkanınız olabilir bu yönde açacağınız dava sonucunda.
Sizin peşine düşüceğiniz yer kaza yaptığınız şirket. Şahıstan tazminat alamassınız ancak kasıtlı olarak şirketin kapatıldığını kanıtlarsanız alabilirsiniz.