-
Ceza zaman aşımı
Devlet memuruyum 2013 haziranda bir kavgaya karıştım 2014 haziranda hakim tek celsede 1yıl 4 ay imzasız denetimli serbestlik verdi.2013 de kurumumca idari soruşturma açıldı idari olarak bir ceza verilmedi ve adli olarak ise karara hemen itiraz ettim dosya yargıtayda. Sorum şu kurumum ceza onanırsa beni büyük ihtimal ihraç edecek burda 2 yıllık ceza aşımı süresi geçerli mi yoksa devlet memurluğu kanundaki memurluğa giriş şartlarını taşimadığım mı varsayılarak ihraç edilirim
-
Cevap: Ceza zaman aşımı
İki yılı neye göre buldunuz? Beş yıla kadar olan cezalarda ceza zamanaşımı cezanın kesinleşmesinden itibaren 10 yıl sonra zamanaşımına uğrar. 657 ye göre üst sınır 1 yıl olarak biliyorum.
-
Cevap: Ceza zaman aşımı
Mrb benim 2008 mayis ayinda evrakta sahtecilikte suc isledim 10cu ayda mahkemeye ciktim 12ci ay 2008de ise hukum verildi 6 ay kamuya calisma cezasi aldim ve 2012 12ci ayda karar degisikligi yapti mahkeme 6 ay hapise cevrildi cezam ve 2013de ise yakalanma emrim verildi simdi ceza zaman asimini hangi tarihten itibaren saymaliyim 2008mi 2012mi acaba ve kac yil surer 10 yilmi tesekkurler