Turkcell İcra- İkametgah adresim icra geldi.
Merhabalar, zamanında turkcellden hat üzerine telefon almıştım 6 aylık ödemesini eksiksiz yaptıktan sonra, 2015 in son 3 ayını maddi olumsuzluklar(seçimler vs.) denk gelince ödeyemedim ve paranın tamamını ödemiş olduklarımıda silerek telefonun gerçek fiyatını ödememi istediler. Malesef onuda ödeyemedim ve avukatlık olduk. 4 gün önce avukat beni aradı ve 4 gün sonra ödemesseniz bir daha ödeme şansınız olmaz ve eve hacize geliriz dediler. Nitekim bugün sabah ikametgahımın oludğu eve gelmişler ve kapıda bizimkiler geri göndermişler. Şimdi sorularım;
1. Ailemin yaşadığı evde benim üzerime olan hiç bir şey yok. Buraya gelip eşyaları boşaltma gibi bir durum var mı ?
2. Borcu taksitlendirme gibi bir şansım varmı ? yoksa avukat hanımın dediği gibi artık ödeme şansım yok mu ?
3.Hapis cezası olurmu işin sonunda?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler herkese.
Cevap: Turkcell İcra- İkametgah adresim icra geldi.
Kayıtlı olan ikamet adresinize ev eşyası haczi için gelme hakları elbette var, ancak bu gelip evi boşaltma şeklinde gerçekleşmez. Haczi mümkün kılınan mallar diye bir tanım var, buna göre de evde aynından 2 tane olan eşyanın değer olan daha yüksek, satılabilirlik ihtimali daha fazla olanın alınması, zaruri ihtiyaç teşkil etmeyen ev eşyasının alınması mümkündür. Haczedilmeye çalışılan bu ev eşyaları size değil de bir başkasına ait ise, o kişi faturaları ile kendisine ait olduğunu ıspatladığı eşyayı geri alabilir, haciz uygulanmasını önleyebilir.
İcra dairesinde ilk taksidi peşin ödemek şartıyla toplam 4 taksitte ödeme şansınız var.
Şu haliyle borcunuzu ödemediğiniz için hapis cezası gibi bir durum sözkonusu olamaz. Ancak, avukatla anlaşıp bir taksitli ödeme planı yaptıktan sonra , icra dairesinde o ödeme planına uyarak belirtilen günlerde belirtilen miktarı ödeyeceğinize dair bir yazılı taahhüd verirseniz ve o taksit ödemelerini geciktirirseniz, taahhüdü ihlal etmeniz nedeniyle borcun tamamı ödeninceye kadar en fazla 90 güne kadar disiplin hapsi cezası almanzı sözkonusu olur.
https://www.hukuki.net/showthread.php...gramakkk/page2 sayfasındahi g*ng*r uluca* ismini silermisniz editor bey ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kayıtlı olan ikamet adresinize ev eşyası haczi için gelme hakları elbette var, ancak bu gelip evi boşaltma şeklinde gerçekleşmez. Haczi mümkün kılınan mallar diye bir tanım var, buna göre de evde aynından 2 tane olan eşyanın değer olan daha yüksek, satılabilirlik ihtimali daha fazla olanın alınması, zaruri ihtiyaç teşkil etmeyen ev eşyasının alınması mümkündür. Haczedilmeye çalışılan bu ev eşyaları size değil de bir başkasına ait ise, o kişi faturaları ile kendisine ait olduğunu ıspatladığı eşyayı geri alabilir, haciz uygulanmasını önleyebilir.
İcra dairesinde ilk taksidi peşin ödemek şartıyla toplam 4 taksitte ödeme şansınız var.
Şu haliyle borcunuzu ödemediğiniz için hapis cezası gibi bir durum sözkonusu olamaz. Ancak, avukatla anlaşıp bir taksitli ödeme planı yaptıktan sonra , icra dairesinde o ödeme planına uyarak belirtilen günlerde belirtilen miktarı ödeyeceğinize dair bir yazılı taahhüd verirseniz ve o taksit ödemelerini geciktirirseniz, taahhüdü ihlal etmeniz nedeniyle borcun tamamı ödeninceye kadar en fazla 90 güne kadar disiplin hapsi cezası almanzı sözkonusu olur.
Çok teşekkürler cevabınız için.
Yani benim anladığım, şuanda evimize gelipte eşyaları alıp gitmeleri mümkün değil. Ancak göz korkutma amacı gelebiliyorlar. Avukat ile anlaşın demişssiniz ancak avukat anlaşmaya ve parayı ödememize yanaşmıyor. Tutturmuş eşyaları alacak. Böyle bir şey yasalmıdır ?