Cezaevi görüşü için savcılık izni nasıl alınır?
Erkek arkadaşım yaklaşık 1 ay once Niğde Açık cezaevine girdi 1 kerede olsa ziyaretine gitmek istiyorum ama kendisi onu o durumda görmemi istemediği için aile dışında kullanacağı 3 kişilik hakkına adımı yazmıyor
Savcılık izniyle görüşebilirmisim. Bende mersinde yaşıyorum Niğde ye günübirlik gidebilme şansım var. Sabah Niğde de adliyeye gitsem o gün içinde işlemleri halledip görüşebilme ihtimalim var mi eğer halledebilirsem savcının izin vermeme ihtimaliminide göz önüne alıp şansımı denemek istiyorum. Savcılıktan izin almak için nasıl bir yol izlemeliyim ne yapacam ne dilekçesi kime verecem lutfen rica ediyorum ayrıntılı bilgi verir misiniz?
Birde görüş saglayabilirsem bu açık görüş şeklinde mi yoksa kapalı görüş şeklinde mi olacak? (erkek arkadaşım açık cezaevinde)
Gitmeden once cezaevini arayacam görüş gününü öğrenip oyle gidecem.
Cevap: Cezaevi görüşü için savcılık izni nasıl alınır?
Cezaevi savcılığından izin almalısınız adliye savcılığından değil erkenden dilekçenizle giderseniz görüşme ihtimaliniz olabilir.
Cezaevini aradim adliyeye gideceksiniz dedi adliyeye gidip cumhuriyet bas savcısıdan mi izin alacam pazartesi gitmeyi dusunuyorum lutfen cevap bekliyorum
Bu izinleri cezaevi savcısı veriyor normalde ama öyle dedilerse adliyeye infaz savcılığına bi gidip sorun bakalım.
İzni ceza infaz kurumunun bağlı odluğu infaz savcısından alacaksınız. Durumunuzu belirtirsiniz, savcılık izin verir ya da vermez, takdir savcılığa ait.
Açık ceza infaz kurumunda ise açık görüş yapacaksınız, ama hükümlünün görüşe çıkma gibi bir zorunluluğu yok. Kurum çalışanları savcılık görüşü olduğunu
söylediğinde ve kimin geldiğini sorduğunda durumu öğrenecektir ki görüşe çıkmayabilir.