babamın borcundan dolayı bana haciz gelebilir mi?
merhabalar
babamın bilmediğim nedenlerden dolayı borçları var ve benim evimde oturmamasına rağmen ikameti benim evde gözüküyor. gelip soranlara burada oturmadığını ve artık kendisiyle görüşmediğimi belirtiyorum.kendisi ayrıca emekli ve maaşı da var. tabi kaç borcu var ve maaşından hangileri tahsil ediliyor bilmiyorum. benim ve eşimin cebine sürekli haciz tacizi mesajlar atıyorlar.örnek;
''Ahmet Keleş (yani babam) hakkınızda açılmış olan borcunuza ödeme yapmadığınızdan dolayı tespit edilen adreslerinize haciz talimatı alınacaktır. ''
sorum şu;
babamın borcundan dolayı bana haciz gelir mi?
lütfen yardım :(
Cevap: babamın borcundan dolayı bana haciz gelebilir mi?
Babanızın ikamet adresine haciz için gelebilirler tabi ki. Ancak siz eğer babanıza kefil olmamış iseniz, o yaşarken size cebri icra söz konusu olmaz.
Cevap: babamın borcundan dolayı bana haciz gelebilir mi?
Borç şahsidir. babanızın borçlu olması sizi borçlu yapmaz. Ayrıca babanızın sadece emekli maaşı var ve başka hiçbir varlığı yoksa alacaklılar emekli maaşına haciz dahi koyamazlar. Ancak babanızın rızası olur ise maaştan kesinti yapılır.
bankanın sizi babanızın borcu sebebiyle rahatsız etmesi ayrıca bir tacizdir ve Ceza Kanunu 123. Madde uyarınca bankayı şikayet bile edebilirsiniz.
Ancak babanızın borcu size ileride bazı sıkıntılar getirebilir. Allah gecinden versin babanız vefat ettiğinde ve miras açıldığında borcu size kalır. bununda istisnası vardır. Reddi miras davası açarsanız babanızın borcunu ödemezsiniz. Ancak babanızdan size kalacak miras varsa bu mirası kabul etmek aynı zamanda borcuda kabul edip borçtan sorumlu olmak anmalına gelir.