hırsızlık iftirası ve iş akdi sonu
öncelikle merhaba arkadaşlar
benim başıma 2013 yılında çalıştığım şirkette hırsızlık olayı oluştu biz 2 tane muhasebeci olarak iş yerinde çalışmakta iken benden iş yeri hesaplarını diğer muhasebeci arkadaşa teslim etmem istendi bende ona teslim ettim ve müşterilerle hesaplarda mutabık kalarak devrini yaptım fakat aradan 1,5 yıl geçti ve diğer arkadaş bir müşterinin hesabından zimmetine para geçiriyor evrak üzerinde hiçbir kanıt yok yazılı bir şeyde yok bu arkadaştan şüpheleniyorlar ve hesaba çekiyorlar oda itiraf ediyor 3 kişiyle yaptık diye daha sonradan beni katıyor işin içine velhasıl o gece bu 3 kişinin elinden zorla imzalı kağıt alıyorlar tutanak niyetinde şahitler huzurunda bende şahittim daha sonradan beni de işin içine karıştırıyorlar ve herkesten yeniden zorla tutunak alıyorlar şu kadar para aldık diye benden senette istediler vermedim ve o gece işten çıkardılar ertesi gün savcılığa şuç duyurusunda bulundum elimden zorla kağıt aldılar tehdit ettiler diye başka bir arkadaşımda benden 1 gün sonra savcılığa şikayet etti ve onlara dava dilekçemiz gitti onlarda tam 29 gün sonra görevi kötüye kullanmadan bize dava açtılar 2,5 sene boyunca mahkeme gördük ve davayı biz kazandık onlarada 1 er milyar cezayi işlem uyguladılar bizim beraat aldığımız hakimde kolay kolay beraat veren bir hakim olmadığını öğrendik bir seferinde hakim karşı tarafın avukatı biz 29 gün onların bize ödeme yapmasını bekledik iyilikle olsun dedik dedi hakimde kısaca desene adamlara çökmek istedik çökemedik diye de kızdı şimdi dosya yargıtayda temizde bekliyor
1- yargıtay bizim beraat kararımızı bozarmı
2- ben normal kıdem ihbar tazminatımı fazla mesai ücretimi alabilirmiyim hergece 11 kadar çalışıyordum bunu fazla mesaisini nasıl hesaplarım
3- bunlarda bu iftiradan dolayı maddi manevi tazminat davası açabilirmiyim açarsam ne kadar açabilirim
4-tazminat davası için yargıtay davasının sonucu beklemeliyim mi dosyam 8 ay 2015 den buyana yargıtayın arşivinde bekliyor
bana bu konularda yardımcı olurmusunuz
Cevap: hırsızlık iftirası ve iş akdi sonu
arkadasşlar yardımcı olabilirmisiniz