Ev sahibim tahliye etmek istiyor.
Merhabalar..
1 mayıs 2013 tarihinde ev sahibiyle yaptığımız bir kira sözleşmemiz var ve bu zamana kadar sözleşmede herhangi bir değişiklik yapmadan her yıl %10 zam yaparak sözleşme otomatik olarak uzadı ve belirsiz süreli kira sözleşmesi halini aldı.
Şimdi de kendisi benim sözleşmemin 1 mayıs 2016 tarihinde biteceğini ve beni bu tarihte beni tahliye edeceğini söylüyor..
Kendisinin evi satmak istemesi durumu da beni çıkarma isteğini doğurmuş durumda. Çünkü her müşterisine evi göstermiş olmamıza rağmen kendisi evin bizin yüzümüzden satılmadığını savunuyor..
1 mayıs 2013 tarihinden bu yana kendisine herhangi bir kira gecikmesi veya ödememe,(banka dekontlarıyla sabit) apt. sakinleriyle herhangi bir problem vs. vs. veya evine herhangi bir zarar vs. durumum olmamıştır.
Yani tahliye edebilmesi için herhangi bir geçerli sebep de bulunmamaktadır..
Bu durumda kendisinin beni 1 mayıs itibariyle tahliye etme hakkı olur mu?
Haklarım nelerdir?
Teşekkür ederim..
Cevap: Ev sahibim tahliye etmek istiyor.
zor bir sorumu sordum acaba ?
Uzman arkadaşlar daha iyi bilirler, yine de fikrimi beyan etmem gerekirse; Sözleşmeniz bitince ev sahibiniz evi boşaltmanızı isteyebilir diye düşünüyorum. Bir sebep olmak zorunda değil. Aynı şey sizin için de geçerli, sözleşme bitiminden itibaren (sözleşme yenilemezseniz) dilediğiniz zaman evi terk edebilirsiniz.
Ev karşı tarafın ve sözleşme bitiminde evi tahliye etmek istemesi gibi bir hakkı elbette var.Ancak siz yokuşa sürerseniz de çıkarması zor.Dava vs. derken 1 sene civarı daha istenmediğiniz bir evde oturabilirsiniz, bu süre içinde evden olmazsınız ancak huzurunuzdan olacağınızı tahmin etmek güç değil.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ev karşı tarafın ve sözleşme bitiminde evi tahliye etmek istemesi gibi bir hakkı elbette var.Ancak siz yokuşa sürerseniz de çıkarması zor.Dava vs. derken 1 sene civarı daha istenmediğiniz bir evde oturabilirsiniz, bu süre içinde evden olmazsınız ancak huzurunuzdan olacağınızı tahmin etmek güç değil.
Engin Bey, bunun bir cezai yaptırımı olmayacak mı peki? Sonuç itibarıyla hukuksuz bir şekilde başkasının mülkünde oturuyorsunuz. Kiracının bu durumda davayı kayebedeceği muhakkak da, buna ilaveten tazminat vs doğar mı, ev sahibinin bu durumdan zararı olduysa ya da bunu öne sürerse? Dediğiniz gibi tatsız bir süreç olur her iki taraf için. Diğer yandan ev sahibi tahliye edeceğini de önceden bildirimiş, bu iyi niyetli bir yaklaşım.