İnternette ki haber sayfalarında olan haberlerimi nasıl kaldırabilirim
17 yaşımda evden kaçmıştım bir arkdaşımla ve bu yaptığım hata yüzünden haberler internet sitelerine çıkmıştık . Ve şuan bu durum benim sosyal hayatımı ve iş hayatımı etkiliyor . Google üzerinden ismim yazıldığında bir sürü haber çıkıyor bunların kaldırılması için nasıl bir hukuki yol izlemem gerekli . Nereye ne diyerek başvurmalıyım . Yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: İnternette ki haber sayfalarında olan haberlerimi nasıl kaldırabilirim
17 yaşında "çocuk" sayılacağı için adıyla soyadıyla yayınlanmasında bir problem yok mu?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
17 yaşında "çocuk" sayılacağı için adıyla soyadıyla yayınlanmasında bir problem yok mu?
bütün sayfalarda tam olarak ismim ve resmim var . Google yazınca zaten bütün sayfalar çıkıyor ve hepsinde ismim açık şekilde . Bunların kaldırılmasını nasıl sağlayabilirim ?
Bilen birisi cevap verir diye yazdım, haber de olsa bir çocuğu afişe etmek suç değil mi? Suç duyurusu ile çözülemez mi?
Merhabalar.
Teorik olarak internetteki haber sitelerini dava etmeniz mümkün değil.Çünkü haber siteleride ajanslar vasıtasıyla haberlerini yapıyorlar.
Ajanslara ulaşıp, durumu anlattığınızda, olumsuz sonuç alırsanız suç duyurusunda bulunabilirsiniz ajanslar hakkında.
Google a sikayet edip link kaldırabiliyorsunuz.Dolayısıyla aramada da cıkmaz.Önce haber sitesi editörüne mesaj atın.