Evlilik Nedeniyle İşten Ayrılmaya Şirket Tazminatımı Vermiyor
Herkese Merhaba ,
2 yıldır çalıştığım iş yerinde evlendikten 5 ay sonra ayrıldım .Ayrılırken bütün belgeleri evlilik cüzdan fotokobisi vs . verdim . Şirket tarafından ücret yatırılacak demelerine rağmen 4 aydır yatırmadılar . Devamlı geçiştiriyorlar . Alo 170 i arayarak şirketi şikayet ettim . Henüz sonuçlanmadı. Bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz .
Not: Bayanım
Teşekkürler .
Cevap: Evlilik Nedeniyle İşten Ayrılmaya Şirket Tazminatımı Vermiyor
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bayansiniz degil mi?
Evet Bayanım
Noterden bir ihtar gönderip banka hesabınıza örneğin 3 gün içinde kıdem tazminatı ve varsa kullanılmamış izin sürelerinize ait ücretlerin ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirebilirsiniz, yada doğrudan iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.
Aynı şirkette çalıştığım arkadaşım da aynı durumdan tazminat istedi , noterden ihtar çekti fakat sonuç alamadı .Devamlı şirket ücreti yatıracağız diyerek oyalıyorlar . Tek çare iş mahkemesine dava açmak görünüyor ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Noterden bir ihtar gönderip banka hesabınıza örneğin 3 gün içinde kıdem tazminatı ve varsa kullanılmamış izin sürelerinize ait ücretlerin ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirebilirsiniz, yada doğrudan iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.
Evet alamazsanız dava açmanız lazım.