Cevap: Sahibinden sözleşmesi
İkinci el elektronik üründe hangi 14 gün iade süresiymiş.Yok öyle bir dava.Buyursun bildiği yere gitsin, bir şey çıkacağını sanmam.
get'le alışveriş sırasında çıkıyor sözleşme orada yazıyormuş. mesafeli satış sözleşmesi diye geçiyor sanırım.
Böyle bir şeyi kabul ederek satış yaptıysanız orasını bilmem lakin bu durum kötüye de kullanılırsa ciddi şekilde satıcının aleyhine bir durum.
Sahibinden.com, sanalpazar vb sitelerde GET ile yapılan alışverişler alıcıyı korurken satıcıyı mağdur duruma düşürebiliyor.
Bildiğim kadarı ile alıcı ürünü bozar, eski veya kullanılmış bir ürünle değiştirir ise satıcının buna karşı yapabieceği pek birşey yok gibi.
En iyisi aynı şehirde karşılıklı olarak alışveriş yapmak. Mümkün değil ise satıcı güven profili yüksek satıcıları tercih etmek.
haklsınız daha önce başıma geldiği için getle açmama taraftarıydım ama alıcı kredi kartımla almam gerekiyor diyince açtım.
Açtıktan sonra ürünü hemen onayladı ve ürünü onay sonrasında gönderdim. üründe hiç bi sorun yoktu kendisinin verdiği ilanda zaten belirtmiş.
Fakat ürünü şuan istediği fiyata satamadığı için veya bozduğu için iade etmek istiyor.
iade hakkınıda sahibinden.com'da geçerli olan 14 gün içinde iade etme hakkı olduğu sözleşmeye dayandırıyor.
satış amaçı ile aldığı bi üründe satamazsa iade etme gibi bi yasal hakkı yada ikinci el elektronik üründe iade etme hakkı var mıdır ?
Kendi düşüncem ürünü 14 gün içinde 250 tl fazlasına sattığında karını bana vermiceği gibi satamayınca zararını niye ben çekiyim.
Verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürederim.