Merhabalar;
Yaklaşık 2 sene önce ev arkadaşım ve benim hakkımda 226-5 ten iddianame düzenlenerek mahkemeye sevk edildik. Kısaca anlatmam gerekirse geçen bu süre zarfında çeşitli incelemeler bilirkişi raporları duruşmalar vs yapıldı. En son istanbul adli tıp kurumundan gelen rapora göre benim bilgisayarımın Temporary internet files (Geçici internet klasörü) ta " Doğal olmayan yollardan yapılan cinsel davranışları" içeren sadece 1 adet banner reklam tarzında bir görüntü çıkmış.Biz daha önceki duruşmalarımızda gerek tanıklarımızın ifadeleri ve gerekse kendi ifadelerimizde bizim bilgisayarlarımızı ortak kullanmadığımızı vurguladık. hatta arkadaş "ben kendimden çok arkadaşıma güvenirim" tarzında bir ifade verdi. Bunların hepsi dosyada mevcut.
4 gün önce yapılan duruşmada ise hakim 226/3 ve 226/4 ün uygulanma ihtimaline binaen ek savunma istedi ve dosyadaki eksik bir evrakın tamamlanması için nisana erteledi duruşmayı.
Şimdi hakimin bu kararı bana 226/3 ve 226/4 ten ceza vereceği anlamına mı geliyor ? Ayrıca bilgisayarın geçici klasöründe bulunan sadece 1 görüntü depolama ya da bulundurma kapsamına girer mi ? Geçici klasöründe 1 adet görüntü bulunan ve ceza alan kişi ya da kişiler, buna ilişkin karar ya da içtihat var mı ?
Lütfen görüşlerinizi yazar mısınız ? Açıkçası bilgisayarında yüzlerce görüntü çıkan kişi ile aynı kefeye koyulmak insanın canını sıkıyor...