Hepsiburada.com Monitör İadesi Ve Kolay iade
İyi günler öncelikle iyi forumlar. Ben 9 şubat 2016 tarihinde hepsiburada.com üzerinden 71596348 sipariş numarası ile bir monitör aldım fakat monitör beklentilerimin altında kalınca 12 sinde elime ulaşan monitör için 14'ünde iade talebi oluşturdum. Fakat talebim reddedildi. Sebebi kutunun açılması olarak söylendi en başında.. Reklamlarında televizyonu kucağında iade eden bir tüketici gösterir iken, bana kutu açıldığı için iade alamayacaklarını söylediler. Üstelik reklamdaki tv benim aldığım monitörmüş. Olayı biraz dallandırıp budaklandırınca, kutu defarmasyonu dediler, fakat susmayıp twitter ve facebook aracılığı ile firmanın yaptıklarını dillendirince, 1 Ocak 2016 da bir yasa çıktığını ve artık tv monitör iadelerini alamadıklarını söylediler.
Soruma gelince, böyle bir yasa çıktıysa kolay iade üzerinden reklamlar yapan bir firma değişen bu hükmü duyurmakla yükümlü değil midir? Yanıltıcı reklam ve tüketiciyi kandırmaya yönelik aldatıcı reklamdan dolayı hakem heyetine başvuracağım ancak bu süre içerisinde ürünü kutusunda saklamalı mıyım? Fişi faturası yazışmaların hepsi durmakta.
Ayrıca memur olduğumdan dolayı amirlerime bildirme zorunluluğum var mıdır?
Okuduğunuz zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Cevap: Hepsiburada.com Monitör İadesi Ve Kolay iade
Ocak 2016 da değişen bir hüküm yok. Hepsi burada sitesinin iade koşulları bölümlerinin çıktısınıda talebinize ekleyebilirsiniz. Tüketi hakem heyetine cayma hakkınız ile ilgili müracatta bulunun. Yanıltıcı reklam ile ilgili şikayetlerinizi reklam kuruluna, ve bakanlığa bimer aracılığı ile bildirip denetlenmesini ve idari para cezası uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20141127-6.htm
Monitör mü TV mi?
Şu açıdan soruyorum: Kurulumunu "yetkili servis"in yapması gereken bir ürün mü?
Siz bunu yaptınız mı?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ocak 2016 da değişen bir hüküm yok. Hepsi burada sitesinin iade koşulları bölümlerinin çıktısınıda talebinize ekleyebilirsiniz. Tüketi hakem heyetine cayma hakkınız ile ilgili müracatta bulunun. Yanıltıcı reklam ile ilgili şikayetlerinizi reklam kuruluna, ve bakanlığa bimer aracılığı ile bildirip denetlenmesini ve idari para cezası uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20141127-6.htm
Beni en son arayan bayan bu yasanın değiştiğini söyleyip reddetmişti Hepsiburada hiçbir mesajıma cevap vermiyor maalesef.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Monitör mü TV mi?
Şu açıdan soruyorum: Kurulumunu "yetkili servis"in yapması gereken bir ürün mü?
Siz bunu yaptınız mı?
Monitör hocam, kurulum gerektirmiyor.