takipsizlik kararı ne demek yani takipsizlik kararı çıktıktan sonra suçlunun yada suçsuzun ne yapması yada yapmaması gerekiyor,* kısacası takipsizlik ne demek
Printable View
takipsizlik kararı ne demek yani takipsizlik kararı çıktıktan sonra suçlunun yada suçsuzun ne yapması yada yapmaması gerekiyor,* kısacası takipsizlik ne demek
Takipsizlik (Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar.) çıkması şu anlama gelmektedir: Savcılık makamı, şüpheli(lerin) suçunu tespit edecek bulguya, kanıtları tespit edilmediği bahsiyle, DOSYAYI KAPATMA KARARIDIR. Diğer bir değişle, şüphelinin suçu olmadığının tespitidir.
darısı başıma artık
Müşteki (şikayet eden) misiniz yoksa şüpheli (şikayet edilen) misiniz?
Her ikiside efendim. :)
Eğer şikayetinizde ısrarcı iseniz, takipsizliğe itiraz edebilirsiniz. Size gelen takipsizlik kararında nasıl itiraz edeceğiniz yazar. Ancak yeni deliller ortaya koymazsanız tekrar takipsizlik alırsınız.
karşı taraf şikayetini çekti ama dava kamu davası oldugu için şikayete bakılmıyor. ama ikimizde olaydan en az hasarla çıkmak istiyoruz yani itiraz falan asla :D
Takipsizlik verildiyse kamu davası yok demektir. İstediğiniz oldu demektir. Sorun ne?
sorun takipsizliğin verilip verilmeyeceğinin kesin olmamaması :) ben sadece davam hakkında olabileceklerle yani tahminlerimle hareket ediyorum, merakımı gideriyorum. sizede teşekkür ederim cevaplarınız için.