Devlet memuru olma sartlari
2010 yilinda kasten yaralama sucunu islediginde ev hanimi olup yargilamasina bu sekilde baslanirken ogretmen olarak atanarak daha 10 aylik asaleti tasdik olmamisken 1 yil 15 gun ceza alip denetimle serbestlik verilen kisi memur olmasinda bi sakinca varmi ( kurumu bu olayi bilmiyor mahkemeye ev hanimi dedigi icin mahkeme kurumuna bilgi gondermemis )
Cevap: Devlet memuru olma sartlari
Merhabalar.
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına carptirilanlar devlet memuru olamaz ibaresi yer almaktadir.
Ve siz su an devlet memuru degil, aday memursunuz. Bu olayin size nasil mâl olcagini anlamak icin devlet memuruyken aldiginiz adli cezalara degil, devlet memuru olabilme sartlarini tasiyip tasimadiginiza bakmalisiniz.
Su durumda size idari yaptirim uygulanmasa bile DMK nezdinde ihraciniz soz konusu olabilir. sunu da Unutmayin siz aday memurken 1,3 gun maas kesimi ve ustu alacaginiz her ceza sizin memuriyetten ihrac olmaniza sebep olacaktir.
Bana göre tek kurtulus yolunuz Asaletiniz erken tasdik olmasi (Ankara'dan ihrac yazisi gelmeden, asaletinizin onaylanmasi)
Size bir ornek vermemi istiyorsaniz kendimden vereyim. Ben asaletim tasdik degilken(16 aylik polis memuruyken) goreve gec kalma sonucunda meslekten ihrac oldum. Bu yuzden, karamsar konustum diye kizmayin. Cunku beni uyaran kimse olmamisti...
Saygilar
ÖZKAN ATAY