Merhaba babam ben doğduktan 2 yıl sonra nüfusa geçirmiş. Bunu düzeltmek istiyorum ama nereye başvuracağımı hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum.
Printable View
Merhaba babam ben doğduktan 2 yıl sonra nüfusa geçirmiş. Bunu düzeltmek istiyorum ama nereye başvuracağımı hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum.
Asliye hukuk mahkemesine basvurunuz.Dava bir avukat aracılığı ile açılıyorsa bosanmada oldugu gibi vekaletnamede mutlaka özel yetki ile görevlendirilmedir.
fikri olan var mı
Hicbir davada avukat tutma zorunlulugu yoktur. Sadece kendi menfaatlerinizin ve haklarinizin daha iyi korunmasi, gerekli prosedurlerin hatasiz veya en az hatayla uygulanmasi acisindan avukat tutmak daha faydali olur.
1)Adliyede bulunan Asliye hukuk mahkemesi kalemine gidin
2)Çalisanlara yazmaniz gereken dilekce hakkinda fikirlerini sorun.
3)Avukat tutmazsanız 4. Kısma yazdığım dilekceyi evde hazirlayip, asliye hukuk mahkemesi kalemine teslim edin.
4)ASLIYE HUKUK MAHKEMESI HAKİMLİĞİNE
DAVACI :…….
DAVALI : ……. NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ
KONU : YAŞ DÜZELTİLMESİ İSTEMİDİR.
AÇIKLAMALAR :1-Gercek yaşım ... olmasina ragmen babamin beni nufus müdürlüğüne 2 sene sonra kaydettirip, kayıt gününü doğum tarihimmis gibi göstermesi sebebiyle su anki yaşım gerçek yaşımdan 2 yaş küçüÄ·tür.
2-Dış görünümüm ve kemik yapım da iddiamı açıkça doğrulayacaktır. Ayrıca mahlemenizin tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan aldıracağı raporla da gerçek ortaya çıkacaktır.
3-Şahsımın doğum tarihinin aslında olduğu gibi ……. olarak düzeltilmesini istemekteyim.
YASAL NEDENLER : 4721 Sayılı TMK, Nüfus Yasası ve İlgili Mevzuat
DELİLLER : Nüfus Kaydı, Rapor, Tanıklar
İSTEM VE SONUÇ : Açıklanan nedenlerle şahsımınn nüfus kaydındaki doğum tarihinin ……. olarak düzeltilmesine karar verilmesini talep ederim.
Eger dogumunuz hastanede gerceklesmisse de dogum belgenizi de cikarttiracaksiniz. Ve deliller kismina 'dogum belgesi' kelimesini de ekleteceksiniz. Eger hastane ortaminda dogmadiysaniz aciklama kismina ''dogumum ev ortaminda gerceklestiginden, hastane kaydim yoktu'' diye bir ibare eklerseniz daha hos olur.