-
Muris muvazasi
Selam, kıymetli vaktinizi alarak beni aydinlatmanizi istiyorum. Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Babam vefat ettik den sonra babamdan kalan malları ,tapu paylaşımında bana pay verilmedi.3 kişi ,3 tapuyu aralarında paylaştı tapuları üzerlerine geçirdiler.Baba malından bana pay vermediler.Pekde önemsemedim o zaman ,ancak bugün diğer pay almayan kardeşimde
Muris muvazasi nedeniyle dava acmis davalı olarak bende gözüküyorum
Maldan pay almadığım halde nasıl olabiliyor, e devletten baktım ogrendim
Tensip zabiti hazirlandi yaziyor durusma tarihi yazmiyor
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim ne yapmaliyim
-
Cevap: Muris muvazasi
Vakit geçirmeden bir avukata gidip hem cevaplarınızı sunmanız hem haklarınızı talep etmeniz için vekalet vermenizi tavsiye ederim.
-
Ben yurt disinda oldugumdan dolayi suan icin veremiyorum.Babamdan kalan maldan hak filanda istemiyorum; talebimde yok ancak bu tur davadada ,davali konumundada bulunmak istemiyorum
Merak ettigim neden hak almadigim halde davali konumunda benimde adim geciyor.Banada dava acabiliyor.
Muris muvazasi davasi kimlere acilacagi kanunca belli degilmi ?
Almadigim mallan ilgili benden bir hak idda edebilirler mi?
Burda tapu kayitlari esas delil degilmi? tasinmazlari alan kisiler davali olmasi gerekmiyormu ?
cevablariniz icin simdiden tesekkur ederim
-
Usul gereği tüm mirasçılara dava açılır ben bişey almadım bişey de vermem gerekmiyor kabilinden savunmalarınızı davada yapabilirsiniz.