Cevap: Emlakçı Dolandırıcılığı
Eger senin bahsettigin olasiliklardan biri gecerliyse dolandiriciliga girer. Cunku dolandiricilik taniminda magdur,hile,haksiz fayda saglayan gibi kavramlar vardir. Anlattiginiz olayda bu kapsamda degerlendirilir gorusundeyim
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Eger senin bahsettigin olasiliklardan biri gecerliyse dolandiriciliga girer. Cunku dolandiricilik taniminda magdur,hile,haksiz fayda saglayan gibi kavramlar vardir. Anlattiginiz olayda bu kapsamda degerlendirilir gorusundeyim
Çok teşekkür ederim dostum. Sözde sözleşmeye imza atan ev sahibinin oğluymuş. Yarın da süre tanıyacaklar. Eğerki tapu da satış yapılmaz ise şikayetçi olacak. Umarım alacak verecek davası olarak görmez savcı bey. Gidişatı ve olayları bu başlık altında yazacağım.
Alacak verecek gormez. Cunku sizin arkadasiniza ve annesine sikayt konusu nedir dendiginde dolandirildim diyecek. Kapora almasina ragmen kaporanin karsiliginda hizmet alamadim dicek. Sozlesmenin nushasini, ve telefon dokumlerinde aranip da acmadigini delil olarak sunabilir ilk etapta...
Emlakci daha once de boyle bi hatadan dolayi sikayete maruz kalmissa mahkeme gozunde isiniz daha kolay alacaktir.
Eger ilk kez oluyorsa da isin adli boyutunu gorup ciddiyeti farkedip magduriyti gidercktir dye tahmn ediyorum.
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Alacak verecek gormez. Cunku sizin arkadasiniza ve annesine sikayt konusu nedir dendiginde dolandirildim diyecek. Kapora almasina ragmen kaporanin karsiliginda hizmet alamadim dicek. Sozlesmenin nushasini, ve telefon dokumlerinde aranip da acmadigini delil olarak sunabilir ilk etapta...
Emlakci daha once de boyle bi hatadan dolayi sikayete maruz kalmissa mahkeme gozunde isiniz daha kolay alacaktir.
Eger ilk kez oluyorsa da isin adli boyutunu gorup ciddiyeti farkedip magduriyti gidercktir dye tahmn ediyorum.
Dedikleriniz aynen avukatın söyledikleri ile doğrulandı. Biraz önce avukata danıştık. Emlakçı sözde evi satan kişi satmaktan vazgeçti. Elinden senet aldık. Salı günü gelin paranızı alın dedi. Ben ödemeyeceklerine eminim ama. Arkadaşımın annesi salıyı bekliyelim. Çarşamba günü suç duyurunda buounuruz dedi avukata danıştık biraz önce. Sözleşmeyi inceledi ve bu olay kesinlikle dolandırıcılığa girer, bekleyin salıyı, ödeme yapmazlarsa gelin dikekçe yazacağım, götürüp savcılığa verirsiniz dedi.
Gelişmeleri bu konu altında sonuna kadar paylaşacağım.
Evet emlakçı oyalama yapıp duruyormuş. Şikayetçi olmaya karar verdiler, ancak internette sürekli araştırmama rağmen net yada güncel yasaları bulamadım. Kimisi 1 ila 3 yıl cezası var yazıyor. Kimisi 8 yıldan başlar yazıyor. Bu tür cezalarda, mağduriyet giderilmemiş ise ne ceza verilir acaba. Bazı yerlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanır diye okuyorum, kimi yerde ise 3 yıl verilip günlük ücret karşılığı para cezasına cevrildiğini, üstelik para cezasına çevrilen mahkemede şikayetçinin mağduriyeti bile giderilmemiş.
Kısacası bazı yerlerde ciddi bir ceza olarak okurken, kimi yerde çok basit para cezasına çevrilebilen ceza olarak okuyorum. Birisi bizi aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler
Konu günceldir. Cezası nedir? bilgi vermek isteyene şimdiden teşekkür ederim.
Gelişmeleri bu konu altında okuyan kişiler olur diye paylaşmaya devam edeceğim.