-
Kat mülkiyeti - İnşaat
Merhaba.her Biri 4 Katli Bitişik 3 Bloktan Oluşan Bir Sitede 3.katta Bulunan Apartman Dairesinde Ikamet Ediyorum.
Yan Bloktaki 3.kattaki Duvarlarimizin Birleşik Olduğu Komşum Kendi Dairesinin Diş Cephesini Dişaridan Montalama Sistemiyle Isi Yalitimi Yaptiriyor.üstelik Yönetim Ve
Site Sakinlerinden Hiçkimseden Izin Almadan.4 Katli Binanin 3.katindaki Duvarlar 7-8 Cm.bombe Yapmiş Durumda.yalitimi Yapilmiş Yerlerle Binanin Asil Kisminda Boyadan Dolayi Renk Farki Oluştu.
Ayrica Yalitimi Yapilan Duvarlardan Bir Bölümüde Benim Dairemin Penceresiyle Tamamen Sifirlanmiş.
Ilgili Komşum Belediyeden Izin Aldiğini Söylüyor Ama Belgeyi Kimse Görmüş Değil.
Soru:
Kanunen Sakincali Olduğunu Düşündüğüm Bu Durumla Ilgili Belediyenin Böyle Bir Işlem Için 'olur' Belgesi Verme Yetkisi Varmi?
Belediye Verdiği Bu Kararlari Alirken Hangi Kanuna Dayanarak Verir?
Komşumu Ve Belediyeyi Bu Konuda Dava Etmem Gerekirmi?
Yapilan Bu Iş Kanunimidir?nereye Başvurmaliyim?
-
Kat maliklerinden her biri, rızası olmadan diğer kat maliklerince anagayrimenkulün ortak yerlerinde onaylı projesine aykırı olarak tesis ve değişiklik yapılmasına karşı çıkma ve yapılmış olanın da eski hale getirilmesini talep ve dava hakkına sahiptir.
Komşunuzun sözünü ettiği projenin geçerli olabilmesi için ise tüm kat maliklerinin buna muvafakat etmiş olmaları ve projenin belediye tarafından onaylanması gerekmektedir.
Sizler tarafından onaylanmamış projenin Belediye tarafından kabulü mümkün değildir. Aynı şekilde, Belediye tarafından onaylansa dahi kat malikleri tarafından onaylanmayan projenin uygulanması mümkün değildir. Dolayısıyla dava açma hakkınız mevcuttur.
-
Esin Hanım; İlginiz için çok TEŞEKKÜR Ederim