" Araç Ruhsat Sahibine Kesilen Cezaya İtiraz "
Merhaba öncelikle , oglum ehliyetsiz olmasina ragmen ben işteyken araci almis ve polise yakalanmis, hem ona hemde bana ceza uygulanmış.
geçmişte örnek teşkil edecek bi durum mevzu mudur ? yada bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirmi nasil bir yol izlemeliyim ?
Emsal oluşturabilecek bi karar gördüm anayasa mahkemesinin cezanin iptaliyle sonuçlanan gerekçesi ise “Karara göre, suçu işleyen kişi araç sahibi değilse ve cezanın kesildiği zaman diliminde olay yerinde bulunmadığını ispatlarsa cezayı ödemekle yükümlü tutulamayacak.”
yardimci olmaya calisan arkadaslara simdiden sonsuz teşekkürler.
Cevap: " Araç Ruhsat Sahibine Kesilen Cezaya İtiraz "
36/3-a maddesinde herhangi bir iptal söz konusu değildir. 1698 X 2 = 3396 TL ödeyeceksiniz.
Eğer 15 gün içerisinde öderseniz 1273,50 X 2 = 2547 TL ödeyeceksiniz.
Tabi trafik mahkemesine başvurup bizzat şahsınıza kesilen miktar olan 1698 TL için itiraz edebilirsiniz ancak kazanıp kazanamayacağınızı bilemeyiz.
Tarafıma kesilen cezaya itiraz etmek istiyorum onun akibetini merak ediyorum, fakat cezayi ödeyiptemi yoksa ödemedenmi itiraz etmeliyim ?
Son birşey daha , 15 gün içinde yapılandırırsam 1698 üzerindenmi yoksa 1273 üzerinden mi taksitlendiriliyorlar ?
Teşekkür ederim yorumunuz için
Makbuza "İhtirazi kayıtla ödenmiştir" ibaresini yazdırıp ödedikten sonra mahkemeye başvurabilirsiniz ya da ödemeden itiraz süresi içinde mahkemeye başvurabilirsiniz.
Aracın MTV sini ödediğiniz vergi dairesine başvurarak 4 taksite böldürebilirsiniz ancak %25 indirimden yararlanamazsınız.
Bu yazdıklarım sizin cezanız için. Oğlunuzun aracı kullandığı çekişmesiz olduğuna göre onu zaten ödeyeceksiniz.
Dilekçeyle itiraz ettikten sonra ne kadar zamanda karara baglaniyor acaba ? Dilekçeden sonra tekrar ifade için cagiracaklarmi beni ? yoksa sonucu bana posta yoluylami bildiriyorlar