Cevap: SavcılıkSoruşturması
14 yillik memursun. Sahisla aranda bir husumet yok. Burdan adli olarak beraat edecegini dusunuyorum. Idari olarak da konuyu burda anlattigin sekliyle anlatirsan ceza almayacagini dusunmekle beraber, en kotu ihtimal idari olarak gorevi savsaklamak tan 1,3 gun maas kesimi cezasi verirler. Daha once de bir ceza almadiginiz icin bir alt cezasi uygulanir ve kinamaya donusur cezaniz. O zaman da idari dava baslatip elinizdeki bu bilgilerle ceza alsaniz bile tekrar sildireceginizi dusunuyorum. Ama anlattiginiz gibiyse eger, kesinlikle bu olay memuriyetinizi dusundugunuz kadar etkilemez. Gecmis olsun
Cevabınız için teşekur ederim.idari olarak derken cezayı kurumum mu verecek.adli olarak ceza almazmıyım.kesinlikle konu anlattığım gibidir.Afınıza sıgınarak soruyorum.Siz Hukukcumusunuz..
Hukukcu degilim ama Ben idari davalardan basini kaldirmaya firsat bulamayan bir polis memuru olarak soyledim.. idari cezayi tabiki kurumunuz verir. Adli olarak sizden sikayetci olmus. Ancak size gelen tebliggatta sikayet konusu nedir? Ben ortada bir suc goremedigim icin sikayet konusunu tahmin edemiyorum. Neye gore sorusturma acilmis. En fazla idari islem yapilir, kurumun kinama verir..
Suçlama yazmıyor sadece hakim bilirkişi raporuna göre şahsa beraat vermiş.Ancak sanırım hakim sanki şahsın söylemleri etkisindemi kaldı bilmiyorum.Ancak sanki olmamış bir suçu uydurmuş gibimi düşündü ne yaptı ondan dolayı savcılığa soruşturma açılması talimatını vermiş.Anladığım bu.
- - - Updated - - -
Dosyayı davanın açıldığı ildeki bir avukata incelettim.Ben başka bir ildeyim şuan avukatla telefonda görüştüm ve bugün avukata vekalet verip gönderdim.Avukat Belediye davayı takip etmediği için bilirkişi raporuna falanda itiraz edilmeyince dava belediyenin aleyhine sonuçlanmış.Burdada resmi olarak tutanakta senin adın geçince ilk sen suçlanmış oluyosun dedi.Teminnim ve büyük bir olasılıkla ceza almayacagın yönünde düşünüyorum dedi.Dosyayı bizzat inceledi.Ama işte biraz pinpirikli olduğumdan canım cok sıkıldı.Psikolojim bozuldu.Sizlerdende bu yuzden yorum istedim.
O zaman muhtemelen kovusturmaya bile yer olmayacaktirl iciniz rahat olabilir. Cunku bir suc yok ortada. Sana bana iftira atti diyebilir en fazla. O da yok ortada. Resmi sifatini keyfi kullanma gibi bi durumda yok bunu karakol ifadeni okuyan savcilik makami zaten anlayacaktir. Mahkeme asamasina bile tasinmayacagni dusunuyorum.gecmis olsun
adaletistiyorum55 cevapların için ve iyi niyetin ilgin ve alakan için çok teşekür ederim.Allah senden razı olsun çok saol.
Başkaca yorumu veya tavsiyesi olan arkadaşım varmı.
Lütfen Hukukçu ağabey ve ablalarım yorumunuz nedir.lütfen cevap bekliyorum.inanın canım cok sıkılıyor.lütfen.