-
Nafaka giderleri ?
250 tl olarak tedbir nafakası verilmişti şuanda davamız bitti ve yoksulluk nafakasına cevrildi.Ödeme yapmak istediğimi adliyede belirttim tarafıma herhangi bir hesap numarası paylaşılmadı ve adliyeden ödeme yapamayacagımı karşı tarafın iban bilgisini parayı yatırmamı talep etmesi gerektigini söyledi aradan 2 yıl geçti suanda karşıma 15.000 tl tutarında bir borç çıkartıldı bunun
10 bin tl si yoksulluk + tedbir nafakası fakat,
1.500 tl ilam vekalet ücreti
300 tl yargılama gideri
700 tl harç toplamı
2.000 tl %9 işlemiş faiz toplam diyor.
1-)İlam vekalet ücreti nedir ve sadece benim ödemem gereken bir tutar mı ? Karşı taraf ödemesi gereken bir tutar yokmu ?
2-) Yargılama gideri ödemekle yükümlümüyüm karşı tarafa herhangi gibi bir ödeme yokmu ?
3-)Harç toplamınıdamı sadece benim ödemem gerekli karşı tarafla bunları paylaşamıyormuyuz yani tam olarak bu borçların ne olduğunu bilmiyorum saygı değer avukalarımızın affına sığınarak bu konuda bilgilenmek istiyorum
4-)Faiz neye göre işliyor tarafıma herhangi bir iban bilgisi veya talepde bulunulmadı şuanda icra müdürlüğünde böyle bir yazı geldi ilk önce bana hesap numarası verilip ondan sonra bu ücreti talep edip benim ödeme yapmam gerekmezmi ben neye istinaden ödeme yapacaktım ki veya nereye ödeme yapacaktım ki şuanda faizli bir tutar karşıma çıkıyor bu konuda avukatlarımızın yardımına ihtiyacım var ?
Bana yardımcı olabilecek avukatlarımızdan yardım bekliyorum lütfen