arkadaşlar merhaba. elektrik kayıp kaçak bedeli davası için elektrik şirketinden 10 yıllık tüketim ekstresi istedim. 1 yıllık verebileceklerini 10 yıl için mahkeme kararının olması gerektiğini söylediler. bu doğru mu? ne yapmam gerekiyor?
Printable View
arkadaşlar merhaba. elektrik kayıp kaçak bedeli davası için elektrik şirketinden 10 yıllık tüketim ekstresi istedim. 1 yıllık verebileceklerini 10 yıl için mahkeme kararının olması gerektiğini söylediler. bu doğru mu? ne yapmam gerekiyor?
1 yıldan fazlası için talep ettiğinizde vermiyorlarsa, ancak dava yoluyla talep edebilirsiniz zaten.
Siz bir yıllığı çıkartıp bunun 10 katını talep edin. Zaten faizleriyle birlikte yaklaşık aynı tutar. Onlar dava aşamasında çıkartıp vermek zorunda kalırlar diye düşünüyorum.
Faiz bedellerin talep tarihi ile işlemeye başlıyor diye biliyorum. Bu nedenle benzer bir davayı kısmen kaybetmişliğim var.
- - - Updated - - -
Faturaları otomatik ödeme talimatı ile yatırdıysanız banka ekstrelerinizden çıkartabilirsiniz.
Cevaplariniz için teşekkürler. Peki tüketim ekstresi olmadan tüketici mahkemesine basvursam yanlış mı yapmış olurum
2015 yılı için ilçe TSHH üst limit 2200, il TSHH üst limit 3300 TL idi. 2016 yılı için değişmiştir. İnternetten bakın. Limit altında ise TSHH ne, üstündeyse tüketici mahkemesine başvurmanız zorunludur.