Yeniden yargılanma talebi
İyi akşamlar, sayın hukukçulara bir sorum olacak, ben 7. ay 2015 de hırsızlığa teşebbüs suçundan 1. yıl 3 ay ceza aldım, ve bu kararı temyiz etmedim, şu an denetimli serbestlik sürecindeyim, ben bu suçu işlemedim, bir kişinin ben çalacağını düşünüyorum demesi sonucu aldım bu cezayı, benim sorum şu acaba bu karara itiraz edebileceğim, bir merci veya kanun yolu var mı ? ayrıca o adliyede verilecek her sonucun aynı olacağını düşünüyorum, bu nedenle farklı bir şehirde ki adliyede başvuru yapabilir miyim.
Cevap: Yeniden yargılanma talebi
Ceza mahkemelerinde temyiz suresi teblig tarihinden itibraren 7 gundur... malesef gec kalmissiniz.
Anlattiginiz gibi sadece bahsettiginiz beyana dayanarak 1 yil 3 ay ceza almaniz imkansiz.
Evet sadece beyan ile aldım cezayı ( kişi ben gördüm alacaktı dedi) ne kanıt ne kayıt var, hatta benim istediğim kayıtlar bile yok dendi, yaptıklarım yapılmamış gibi gösterildi, ( Şunu da belirteyim daha önceden sicilim var muhtemelen o da göz önünde bulunduruldu). kararı bilerek temyiz etmedim, 6 ay açıkta kalmayı kaldıran geçici yasa daha uzatılmamıştı o nedenle temyiz etmedim, o yasa bitmeden yararlanayım diye, ama yasa uzatıldı. Benim şimdi başka bir itiraz vb. hakkım yok mu ?
- - - Updated - - -
olay bu haberde ki http://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-adliyesinde-ceza-cekerken-hirsizlik-yapti/903208
Konuya vakıf olan yok mu ?