Benim adıma ama başkasının kullandığı gsm ve internet hat borcu.
Öncellikle teşekkürler.
Baslikta da bellirtigim gibi vakti zamaninda internet ve gsm hatti bir yakinima cektim. Zamanla odememezlik yapti ve suanda ikiside icralik durumda. Yurtdisinda okuyorum. Polisler eve gitmisler ifade almak icin.
Sormak istediklerim bu hatlari onun kullandigini borcun onun borcu olduguna dair neler yapabilirim.?
Bu borclari odeyemedigim takdirde herhangi bir hapis cezasi var mi?
Yurtdisinda okudugum icin sinir giris cikislarda herhangi bir tutuklama ya da yurtdisina cikisi engelleyen bir durum olur mu?
Cevap: Benim adıma ama başkasının kullandığı gsm ve internet hat borcu.
1, Icra mahkemesinde taahhut imzalamadigin surece hapis yaptirimi yok.
2, Bu olay seyahat ozgurlugunu engellemez.
3, telefon konusma dokumlerini ilgili operatoden cikartip, bu numaralarin hicbiriyle baglantin olmadigini ve internet hattinin bagli oldugu adres ile kensi ikametgahinin farkli oldugunu gosterirsen hatti senn kullanmadigini ispat ederwin. Ancak bu borcun hukuki yuku senn sorumlulugunda oldugundan br sey degistirmeyecektir
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
1, Icra mahkemesinde taahhut imzalamadigin surece hapis yaptirimi yok.
2, Bu olay seyahat ozgurlugunu engellemez.
3, telefon konusma dokumlerini ilgili operatoden cikartip, bu numaralarin hicbiriyle baglantin olmadigini ve internet hattinin bagli oldugu adres ile kensi ikametgahinin farkli oldugunu gosterirsen hatti senn kullanmadigini ispat ederwin. Ancak bu borcun hukuki yuku senn sorumlulugunda oldugundan br sey degistirmeyecektir
Peki. Ispatladigim takdirde, kendisine karsi bir suc duyrusunda bulunamaz miyim?
Gsm'in bulundugu hatta tahhut vardi. Telefon almisti ustune.
Senin iznin onayin olmadan telefon alamaz. Telefon alirken kimlige bakilip hat sahibine teslim ederler telefonu. Sikayetci olman bir sey degistirmez. Cunku hatti ve interneti senin onayin olarak kullaniyor.. ortada bir suc yok. Hattinizi ve interneti bir an once kapattirmaya bakin..
Hukuken borç sizin. Ödeyecek ve sonra o kişinin kullandığını ispatlayarak kendisine bir rücu davası açacaksınız. Yurda giriş çıkışlarda bir sorun olmaz. Ayrıca karşıdaki kişinin yaptığı eylem suç olmadığından şikayet etseniz bile bir souç alamazsınız.