Silah taşıma ruhsatı alabilir miyim ?
Yargıtayda katip olarak çalışmaktayım . silah taşıma ruhsatı alabilir miyim kolaylıkla ? Her ihtimale karşı almak istiyorum . Hakimler savcılar alabiliyor ama ben alabilir miyim bilmiyorum böyle bir hakka sahip miyim hukukcu arkadaslarımın görüşlerini bekliyorum .
Cevap: Silah taşıma ruhsatı alabilir miyim ?
Meslekten oturu alamazsiniz. Ancak tabi sizde vatandas olarak muracaat edebilirsiniz ancak harci var, sorumlulugu var, belgeyi surekli yenilemeniz lazim. Bu nedenle iyi dusunun. Mumkunse birkac somut gerekce ile muracaatinizi yapin
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Meslekten oturu alamazsiniz. Ancak tabi sizde vatandas olarak muracaat edebilirsiniz ancak harci var, sorumlulugu var, belgeyi surekli yenilemeniz lazim. Bu nedenle iyi dusunun. Mumkunse birkac somut gerekce ile muracaatinizi yapin
Sayın nina,
Soruda net bir şekilde "taşıma" ruhsatı dendiğine göre bu soruya "hayır alamazsınız" şeklinde cevap vermek gerekiyor.
Sizin de belirttğiniz gibi mesleğini gerekçe göstererek alamayacağına şüphe yok. Belki kendisinin özel bir durumu varsa örneğin kendisine yönelik açık ve ağır bir tehdit gibi, bu başka tabii.
Bulundurma ruhsatını ise her vatandaş gibi alabilir. Bunun şartları çok daha hafiftir.
Merhaba Sayin Arzuhalci,
Gorusunuze katiliyorum, somut gerekce derken, bende tehdit vs kastetmistim. Belki duzgun ifade edemedim.
Iyi calismalar
Evde , kutusunda bulundurma ruhsatı alınabiliyor ama belimde taşıyacağım şekilde taşıma ruhsatını alamayacağım cevabına vardım sizin görüşlerinizden . Açık ve ağır bir tehdit yok . Sadece kendimi her ihtimale karşı koruma amaçlı almayı düşünüyodum . Başvursam şuan vermezler demi arkadaşlar ? Silahın harcı belgelerinin düzenlenmesi filan sorun değil . Yeterki taşımayı alayım