Yapı kullanma izin belgesi iptal edilmis binada önceden alınan işyeri açma ruhsatı olan işyerinin hukuki durumu
2013 yılında 2 katlı olan bir iş merkezinden 10 yıllığına bir işyeri kiraladım ve iş yeri açma ruhsatımı aldım. Bu dönemde kiraladığım işyerinin tapusunda 2 katlı iş merkezi olarak yazıyordu ve yapı kullanma izin belgesi vardı.
Kiraladıktan 9 ay sonra yapı ruhsatı düzenlenerek binanın üstüne ilave 3 kat inşa edilmeye başlandı. 3 yıldan beri müteaahit ve bina sahibi arasındaki sorunlar ve belediyenin imar planına aykırı bölümler tespit etmesi nedeniyle inşaat hala devam etmekte. Belediyeye yaptığım yazılı başvuru sonrası binanın yapı kullanım izin belgesinin hükümsüz olduğu, ancak işyeri açma ruhsatımın geçerli olduğu belirtilmiştir. Ancak aynı belediye komşu dükkanlarıma yapı kullanma izin belgesi olmadığı ve inşaat devam ettiği gerekçesiyle yeni işletme için izin vermemektedir. Yapı Denetim firması binanın her yerine inşaata girmek yasaktır tabelası yazması ve inşaatın yarattığı sorunların 3 yıldır devam etmesi nedeniyle işyerime müşteri alma konusunda büyük sorunlar yaşıyorum.
- Mağduriyetime benzeyen bir yargıtay kararı var mıdır?
- 10 yıllık sözleşme ile kiraladığım işyerinin sözleşmesini fesih edersem, yaptığım masrafları ve gelecekteki kayıplarımı tazmin edebilir miyim?
-3 yıldan beri inşaatı devam eden ve yapı kullanım iznı iptal edilen bir iş merkezinde belediyenin ruhsatımı iptal etmemesi ya da faaliyetimi dondurmaması hukuki midir?
- İnşaat devam ederken çalışanlarımın ya da müşterilerimin başına bir şey gelirse hukuken kim sorumlu olacaktır?
Cevap: Yapı kullanma izin belgesi iptal edilmis binada önceden alınan işyeri açma ruhsatı olan işyerinin hukuki durumu
Konuyla ilgili fikrini paylasabilecek biri yok mu acaba?