Cevap: Çetrefilli Tapu Sorusu
Babanızın mirascıları olarak babanızdan intikal eden malları sizde satış yapabilirsiniz.
Babaannenizin vefatındn sonra mirasçıları olan babanız ve kardeşleri tarafından kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle müteaahide verilmiş herhalde.
3 kardeş x 15 +40 dire müteahhit= 85 daire, sıkı rakam. Muhtemelen inşaatın eksiksiz tamamlanmasını garantilemek üzere müteahhidin payı olan dairelerde de pay sahibi olmak istediler, kendilerine düşen daireler söz verildiği şekilde tamamlanmadana satışını önlemek için.
Sn.ceceli nin de belirttiği gibi babanızın mirasçısı olarak artık o devri sizler yapabilirsiniz sadece. Elbette bunun için diğer mirasçılarla birlikte hareket etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda aynı ortamda bulunmak istemediğinizi müteahhidinize söyleyerek bu devri gerçekleştirebilirsiniz veya birine ( mutlaka mirasçılardn biri olması gerekmiyor) vekalet vererek bu işlemin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.
Vekaleti sadece o işe özel yetkilendirmek için verebileceğiniz gibi her konuda tam yetkilendirme yapacak şekilde de verme hakkınız var.
O zaman benim anladığım şu ;
1- Müteahite verilmesi gereken 40 dairede babamın hisse payını biz babamın diğer malları ile veraset beyannamesine yazacağız.
2- Veraset beyannamesinde vergi borcunu ödediğimiz 40 daireyi babamın mirasçıları olarak kendimize hisse paylı tapu ettireceğiz.
3- Daha sonra babamın mirasçıları olarak biz müteahite satış yapacağız.
4- Kısacası müteahitin olan 40 dairede ki babamın hisse payının veraset vergisini ödemeden ve kendi üzerimize hisse paylı kaydetmeden müteahite geri veremeyiz.
Doğrumudur ?
Alıntı:
kolvon00 rumuzlu üyeden alıntı
O zaman benim anladığım şu ;
1- Müteahite verilmesi gereken 40 dairede babamın hisse payını biz babamın diğer malları ile veraset beyannamesine yazacağız.
2- Veraset beyannamesinde vergi borcunu ödediğimiz 40 daireyi babamın mirasçıları olarak kendimize hisse paylı tapu ettireceğiz.
3- Daha sonra babamın mirasçıları olarak biz müteahite satış yapacağız.
4- Kısacası müteahitin olan 40 dairede ki babamın hisse payının veraset vergisini ödemeden ve kendi üzerimize hisse paylı kaydetmeden müteahite geri veremeyiz.
Doğrumudur ?
Bilmem, ben hiç veraset beyannamesinden, vergisinden bahsetmedim, görülen o ki bu konuda benden daha fazla bilgiye sahipsiniz veya veraset intikal vergisine takıldınız kaldınız.
Devir için gidecek olduğunuz kurumda yapılması gerekenleri size bildireceklerdir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bilmem, ben hiç veraset beyannamesinden, vergisinden bahsetmedim, görülen o ki bu konuda benden daha fazla bilgiye sahipsiniz veya veraset intikal vergisine takıldınız kaldınız.
Devir için gidecek olduğunuz kurumda yapılması gerekenleri size bildireceklerdir.
Devir için gideceğim kurum 1100 km ötede olduğu için net bilgi alarak oraya gitmek istiyorum. Boşu boşuna oraya gidip bir daha geri dönmeyelim.
- - - Updated - - -
Babam üzerinde ki 40 hisseli daireyi müteahite nasıl satacağız ? İşlem basamaklarını bilsek, biri bişe dediği zaman adamın yüzüne bön bön bakmasak diye yazıyorum.
- - - Updated - - -
Aynı zamanda tapu dairesini aradığımda telefon açılmıyor, muhtemelen yoğundur.
Hangi konuda yardım?
Müteahhit ne diyor ne şekilde yapılması gerektiği konusunda?
Müteahhit ile konuşma fırsatı bulamadım ama konuştuğum bir avukat babam üzerinde hisse paylı daireleri veraset beyannamesine kaydettirmeye gerek olmadan vekalet ile müteahhide satabileceğimizi söyledi. Noter huzurunda yapılan " Gayrimenkul Satış Vaadi Ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'ne " istinaden ;
Dolayısıyla babamın mirasçılarına yani bize mal intikal etmeden vekalet ile satış yapılıyormuş. Doğrumudur ?
http://i67.tinypic.com/213rwb6.jpg