Ev sahibinin seminars borcundan oturu hizmet kesintisi
Merhabalar, oturdugumuz site merkezi ısıtmalı. Ev sahibinin demirbaş borcu ve eski kiracıya ait bir borç yüzünden site benim isinmami kapatti. Şahsıma ait bir borç yok ve ben hizmet alamıyorum. Kirayı ödemedim, ev sahibi icra takibi başlatacağını, demirbaş borcunun beni baglamayacagini söylüyor. Siteye mi yoksa ev sahibine mi dava açmalıyım? İcraya verirse, itiraz etsem sonuç alır miyim
Cevap: Ev sahibinin seminars borcundan oturu hizmet kesintisi
Sözleşmeniz devam ettiği sürece kirayı ödeme borcunuz da devam eder.
Sİz kirayı ödemeyip ne yaptınız, siteye olan borcu mu ödediniz?
Cevabiniz için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey. Hayır ben siteye odeme yapmadim, kirayi da henuz ödemedim. Siteye odeyip kiradan dussem, ev sahibinden magduriyetimi gidermeskni talep etsem sonuc alabilir miyim? Ya da site yonetimine dava acip bu borctan dolayi hizmet alimimi durduramayacaklarini mi iddia etmeliyim? Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.
Değerli arkadaşlar hangi yolu izlemek sizce en doğrusu olur? Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum
Siteye borcu ödeyip kiradan düşün.
V - Ortak giderlerin teminatı:
Madde 22 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/10 md.) Kat malikinin, 20 nci madde uyarınca payına düşecek
gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya
başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumludur. Ancak, kiracının
sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı olup, yaptığı ödeme kira borcundan düşülür.
Kat malikinin borcu bu yolla da alınamazsa, mahkemece tesbit edilen borcunu ödemiyen kat malikinin bağımsız
bölümü üzerine, varsa yöneticinin yoksa kat maliklerinden birinin yazılı istemiyle bu borç tutarı için, diğer kat malikleri
lehine kanuni ipotek hakkı tescil edilir. (Değişik son cümle: 14/11/2007-5711/10 md.) 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun
893 üncü maddesinin son fıkrası hükmü burada da uygulanır.
(Değişik: 13/4/1983 - 2814/10 md.) Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan
olan alacakları önceliklidir.