Zabıta ceza yazdi bilgi istiyorum
Merhabalar, konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Arkadaşlarla devletin yapmış olduğu parkta ateş yakıp ısınıyoduk. Hemen yan tarafta özel kolejin güvenlik şikayet etmiş zabıtalar geldi iki arabayla. Ateşi söndürdük herkesin kimliğini aldı durum tespit idari yaptırım tutanağına kimlik bilgilerimizi yazdı, aynısını hem kendilerine hemde bize verdiler. 164 tl ceza ödememiz gerektiğini söylediler. Bu cezayı ödemezsek ne olur, ne zamana kadar odeyebiliriz ve nereye ödememiz gerekiyor?
Cevap: Zabıta ceza yazdi bilgi istiyorum
Ödemezsek diye bir şey yok. Ödemezseniz 6183 s. Kanun'a göre Devlet alacağın tahsili için icra emri gönderir. İcra masraf, faiz ve ferileriyle birlikte alır.
Peki 15 gün icerisinde odersek %25 indirim oluyomuş yani 164 tl yerine 123 tl mi ödememiz gerekiyo? Ne kadar süremiz var bunu odemek icin?
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Ödemezsek diye bir şey yok. Ödemezseniz 6183 s. Kanun'a göre Devlet alacağın tahsili için icra emri gönderir. İcra masraf, faiz ve ferileriyle birlikte alır.
Dediğiniz olay 2918 s. Karayolları Trafik Kanunu'na göre kesilen idari para cezaları için geçerli. Sizin cezanız Kabahatler Kanunu'na göre kesilmiştir. Bunda da aynı uygulama var mı tam bilemiyorum. Beldiyeden sorun.