Annemden kalan mirasın ölen kardeşimin çocuklarına düşen pay
Annem vefat edeli 1.5 ay oldu. Bir miktar taşınmaz mal varlığı mevcut.Babam sağ ve resmi nikahları vardı.2 tane ölen kardeşim var.1tanesinin 2 çocuğu var. Sağ çocuğu bir ben varım. Mal paylaşımı ne şekilde olmalı. Babam 2 torununa da ayrı ayrı pay verilmesi gerektiğini iddia ediyor.Yani miras 4 e bölünecek diyor.Yardımcı olursanız sevinirm .Teşekkürler şimdiden.
Cevap: Annemden kalan mirasın ölen kardeşimin çocuklarına düşen pay
Annenizin mirasçıları, eşi ve çocuklarıdır. vefat eden kardeşinizin 2 çocuğunun toplam hissesi babaları hayatta olsaydı alabileceği kadar, yani 2 torunun toplam miras payı sizin miras payınız kadardır.
Anladım teşekkür ederim.peki şöyle bir durum var.Babam kendi payını aldıktan sonra yine torunlarna atayabilirmi mal varlığını? Daha önce bana hep haksızlık ettiler birçok şeyde babamın kendi üstüne olan bir evi torununa(ölen kardeşimin oğluna) verdi mesela.o evde de hak iddia etme durumum sözkonusu olurmu?
Babanızın başkalarına verdiği- devrettiği varlıkları da dahil , toplam miras dikkate alındığında, alabilecek olduğunuz örneğin 10 tl iken , bu devirlerle saklı payınız olan 5 tl den az miras payı düşüyorsa size, 5 tl ye yani saklı payınıza tamamlanmasını talep edebilirsiniz.