Cevap: Sahte %100 Şahıs şirketi
Bu kişilerin mahkeme yoluyla ellerindeki lüks arabaları ve oturduğu villalara el koyabileceğiniz sonucuna nasıl ulaştınız?
Şirket olabildiğince borçlu olabilir ve %100 sahibi olarak tüm borçları siz ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Kanaatimce ciddi bir sorununuz var.
Şahıs şirketi adında bir organiasyon olmaz. Şahıs firmasıdır doğrusu. A.Ş. kurulmuş diyorsunuz, başlıkta şahıs işletmesinden söz ediyorsunuz. Nelere imza attığınızı biliyor musunuz? Lüks araba ve villalardan bahsediyorsunuz. Detaylı ve daha samimi bir anlatımda bulunursanız belki doğru cevaplar alabilirsiniz.
Samimi derken daha nasıl yazayım
- - - Updated - - -
Şenol abi. Geçen sene arkadaşımin babası vefat etti. Babası vefat etmeden önce bütün malini mülkünü kız kardeşinin üzerine devir etti yapıdan satış gösterdi. Sebebi eşi ve kızı yararlanmasın diye. Devir etti ölmeden 1 kaç ay önce karısına resmi nikah kiydi. Kadın geçen ay avukata gitti olmuş kocasını ve oğullarını mahkemeye verdi. Avukat bütün malları alan çocuğuda mahkemeye verdi ve çocuk şuanda hiç birşey satamiyor. Benim davam da bu kişiler lüks villalarda oturuyor ama tapu başkasının adına lüks arabalarda geziyor devir baskasinda. Ustelik alan kişi yeni almış. Şimdi benim arkadaşım annesine yalvarıyor lütfen anne davadan vaz geç sana ev araba alalım diyor. Bu mantıkla gittim.
Bahsettiğiniz olayda, mirasta o kadının zaten hakkı var. Dolayısı ile bunu alacak. O yüzden vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Ama sizin durumunuzda bir şey almak bir yana, hayatınızı karartacak borçlar çıkması mümkün ve bunu size yapanın o kişiler olduğunu ispatlamanız imkansıza yakın bir şey. Onlara bir şeyler ödemek zorunda bile kalabilirsiniz.
Siz bana kalırsa başınızın ne kadar büyük dertte olduğunun farkında değilsiniz.
Ben sizin yerinizde olsam hemen güveneceğim bir avukat bulur ve nasıl bir strateji izleyeceğimizi istişare eder, vekalet vererek gerekli girişimlerde bulunurdum.
ALLAH sizden razı olsun şenol abi. İşte bende böyle bir avukat arıyorum. Ben çocuklarımdan vaz geçmişim Hayatımdan da vaz geçmişim. Karşı bunun farkında tek sorum var şenol abi. Bunları vurursam toplamda 4 kişiler. Kaç yıl yatarım.
Bence haklı iken haksız olmaya gerek yok. Bir avukatla bu işi çözeceğinize inanıyorum. Ola ki çözülmese bile, borçlar yüzünden en fazla kendi üstünüze mal alamaz, sigortalı işte çalışamazsınız. Başka bir şey olmaz. Ama katil olursanız intihar etmekten beter bir şey olur bu. Cezaevinin ne olduğunu bilseniz değil yıl, bir gün girmeye razı olmazsınız.
Şenol abi çok çaresizim. Benden habersiz 1 tirilyon fatura kesilmiş, sayısız çek kullanılmış. ALLAH bana kısmet etmesin yedirmesin. Ama Şenol abi kuran-ı KERİM ALLAH ın diliyle yazılmış bir inanç kitabı. ALLAH C.C şöyle buyuruyor. Namusunuz malınızı,çocuklarınızı korumak size farz ve helal kılınmıştır. Gerekirse öldüre bilirsiniz diye buyurmuştur.
- - - Updated - - -
Türkiye de yaşıyoruz şenol abi. Ben okulda 16 yıldır temizlik çilik yapıyorum. 16 yıldır calistigima dair belge sigorta dökümü var. Bir A.Ş kurulurken ne kadar nakit para lazım bunu ben nasıl kurabilirim. Sizden bir sorum olacak ben urfa bölgesinde yaşıyorum şirket İstanbul da hangi ilin mahkemesine suç duyurusunda bulunmam lazım.
Forumda halledilecek bir konu değil bu. Dediğim gibi, acilen bir avukata gidin. Gerekli yolu birlikte istişare edin.