-
bağkur prim borcu
2012 yılında adıma şirket açtım ancak hiç prim yatırmadan 2012 yılı 12. ayında kapattım şuanda kamu kurumunda çalışmaktayım ancak eskiye yönelik olarak faiziyle beraber 4000 tl gibi prim borcum gözüküyor .bu borcu yatırmalı mıyım yatırmazsam ne olur artıları eksileri hususunda bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
-
Cevap: bağkur prim borcu
Borcunuz faiziyle birlikte artmaya devam eder. Sgk Bağkur borçları için esnek davranıyor ama Bir süre sonra maaşınıza haciz gelebilir. Yapılandırma kanunlarından faydalanabilirdiniz. Bağkur primini ödemenizin size faydası olur zararı olmaz.
-
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. yeni bir torba yasadan af beklemektense yatırmak en mantıklısı sanırım teşekkür ederim.
-
yeni çıkan torba yasada bildiğim kadarıyla 12 ayı aşan borçlar otomatik silindi.Sizin borcunuz 12 ayın altında olduğundan silinmemiş.Amme alacakları kanun çerçevesinde taksitlendirebilirsiniz.
-
peki bu borçta kanuni olarak zaman aşımı söz konusu olabilir mi ?
-
Kanun yapıcı sık sık af çıkarmamak için 12 veya 24 ay tam bilemiyorum altı borçları otomatik silinmesi ile alakalı yasa çıkardı.Bu ayların altını icra takibi yapacak,borçluda amme alacakları kanununa göre taksitlendirebilecek.Bu aylar altı borçlara zaman aşımı ve af yok bildiğim kadarıyla.Kolay gelsin.
-
Ben sigortalı bir çalışanım ve annem sigortalı olduğumdan bu yana benim üzerimden yararlanıyor. Yaklaşık 2 ay önce eczaneden ilaç alırken "provizyon alamıyor borcu bulunmaktadır" diye bir hata ile karşılaştık ve bir SGM' ye giderek durumu araştırdık. 1976-1981 yılları arasında bağkurlu bulunan ve daha sonra işyerleri kapanan annemin ödenmeyen borcu!! olduğu ortaya çıktı ve cezası ile birlikte 700 TL ödememiz gerektiği söylendi. Bu tutarı ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanamıyormuşuz. Benim sormak istediğim; geçmişte biz sorgulatmamıza borç görünmüyordu neden şimdi böyle bir borçla karşılaşıyoruz ve ne yapmamız gerekli? Annemin sürekli kontrol altında bulunması ve daimi ilaç kullanması gerekiyor , borcu ödemeden yararlanamıyormuşuz maddiyatımız malûm. Neden ceza ödemek zorunda kalıyoruz bu durumu halletmenin bir çaresi yok mu yardımcı olur musunuz....