Kör Cepheden açılan 7 adet cam ve kaçak teras
Merhaba komşumuz kör cephe bitişik nizam evimizin 7 farklı yerinden cam açtı ayrıca çatı katına kaçak oda ve teras yapmaktadır yine aynı zamanda yaptığı tadilat sonucunda çatımızda maddi hasar oluşturup pisliğinide bahçemize döküyor yine bununlada yetinmeyip harfiyat artıklarını çöp bidonuna döküyor yaptığının kanunen suç olduğunu ve komşuluk ilişkilerine uygun olmadığı nı belirttik küfür ve tehtitle karşılaştık işin diğer bir ilginç tarafı ise belediyeye defalarca şikayet etmemize rağmen oldukça pasif davranıor belediye ekiplerini 40 naz ile çağırıyoruz konuşup gidiyorlar gittikleri gibi hiç bir cezai yaptırımdada bulunmadılar bu konu hakkında neler yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
http://i.hizliresim.com/1MXPl5.jpg
http://i.hizliresim.com/Nr7VMY.jpg
Cevap: Kör Cepheden açılan 7 adet cam ve kaçak teras
Molozların çöpe atılması suç, sizi tehdit etmesi ayrı suç. Bunlar için valilik, belediye ve savcılığa yazılı şikayetinizi yapabilirsiniz. Çatınızda meydana gelen hasarın ödenmesi için kendisine bir ihtarname çekebilirsiniz.
Aynı binada olmadığınızdan aynı binada oturan sakinlerden Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapmalarını isteyebilirsiniz.
Belediyeye yazılı başvuru yaparak kaçak terasın önlenmesi ve açılan pencelerin kapatatılmasını isteyebilirsiniz. Belediye yine ilgilenmez ise idari yargı yolu ile belediyeyi bunu yapmaya zorlayabilirsiniz.
Hepsinden önce de bunlar bu işi yaptırmak için bir proje ve izinleri varmı yokmu onu bir araştırınız.
Avukat tutmanızda yarar var.
Proje ve tadilat için onay almadıklarını biliyorum hatta belediye ekiplerinede izah etmiştim belediye ekipleride yaptığının suç olduğunu ve kapatmasını istemişti hatta ne yapıorsa yapsın orasına karışma sen sadece pencerinin kapatılması için çaba sarfet gibisinden yanıt almıştım ama komşumuz ısrarla kanunen suç da olsa yapacağım demişti işte sorun belediye ekipleri gereken yaptırımı uygulamıyor yarin tekrar gideceğim belediyeye yine bir sonuç alamazssam tek çarem avukat tutmak gibi görünüyor peki bu vatandaşa ciddi yaptırımlar uygulatabilirmiyim çünkü aylardır bu adamla uğraşıyoruz artık yaptığını fazlasıyla çeksin istiyorum
Evet oldukça ciddi yaptırımlar, para cezaları, mahkeme masrafları, avukatlık ücretinin kendisine yüklenmesi gibi çıkar. Ayrıca çatınizdaki hasarı ödemek, yaptığı tadilatı eski haline getirmek zorunda kalır. Avukatınız hepsini halledecektir.
İlginiz için teşekkür ederim