Annemin Evinde Kalıyorum, Benim Borcumdan Dolayı Haciz Gelir mi
Merhaba,
Kısaca konuya değinmek istiyorum. Babamın iş yerinde maaşlı olarak çalışmaktaydım. Babam 77 yaşındaydı. Durumu ağırlaşınca alacaklı kişiye ben kambiyo senedi imzalayıp verdim. 1 ay sonra babam vefat etti. İş yeri kapandı. İŞKUR maaşıyla ve aile yardımlarıyla geçinmekteyim. Bu olaylardan sonra maddi sıkıntılardan dolayı evde sürekli kavgalar, huzursuzluklar başladı ve ben eşime boşanma davası açtım. ve sadece giyim ve kişisel eşyalarımı alıp ( 2 bavul) annemin ikametgahı olan adrese taşındım ve nüfus müdürlüğünden ikametimi annemin adresine aldım. Eşimle evliliğimizden olma bir çocuğumuz yok. Eşimse ilk evliliğinden olma kızının yanına taşındı. Ortak bir evimiz yada eşyamız bulunmamakta. Boşanma davasından 20 gün sonra senetten dolayı tarafıma haciz davası açılmış. Ben tebligatı 2 gün önce aldım. 7 gün içerisinde mal beyanında bulunacağım. Borcu şuan için ödemem mümkün değil. Benim borcumdan dolayı eve icra gelirse (evde çok değerli, elektronik vs. bir eşyanın aynısından 2 tane gibi şeyler bulunmuyor.) ;ki bunlar aslında annemin eşyaları, faturaları kendi adına, kira sözleşmesi babamın adına. yinede benim borcuma karşılık haciz gerçekleşir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim.
İkinci sorum; haciz gerçekleşirse annem 7 gün içinde istihkak davası açıp, eşyaların faturaları, elektrik, su, doğalgaz gibi faturaların ibrazı, kira kontratı ibrazı gibi belgelerle bunu ispatlayarak hacizi kaldırabilir mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Annemin Evinde Kalıyorum, Benim Borcumdan Dolayı Haciz Gelir mi
amma forummuş hee. 135 okuma 0 cevap.
Alıntı:
tkadakal rumuzlu üyeden alıntı
amma forummuş hee. 135 okuma 0 cevap.
Tam cevap verecektim ki bunu gördüm...
inanın hep öyle olur. kaldırabilirsiniz gerek kalmadı artık.