Hiç hesabım olmayan bankaya icra kağıt göndermiş kredi çekemiyorum
Sayın yetkili ve görevli arkadaşlar.2003 yılında açılan icra dosyası var hala açık 2009 yılında bankaya yazı yazılmış bende o bankadan kredi için baş vurduğumda gözüktü o yüzden kredi alamadım bankadada hiç bir şekilde hesabım yok.icradan yazı istiyorlar alabilirmiyim.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Hiç hesabım olmayan bankaya icra kağıt göndermiş kredi çekemiyorum
kararı veren mahkemeye bı dılekce yazmanız kafi 1 ay ıcınde temızlenır
Alıntı:
ali sandıkcı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın yetkili ve görevli arkadaşlar.2003 yılında açılan icra dosyası var hala açık .
Hala açık derken, borcun tamamı ödendi mi yoksa devam etmekte mi borç?
Dosya açık borç devam ediyor 2003 den bu güne kadar 2009 dada bankaya yazı gönderilmiş icra müdürlüğü kanalıyla mahkeme kanalı ile değil.
Borç hala devam ediyorsa yapabileceğiniz bir şey yok, alacaklı yada vekili kişi hesabınız olsun olmasın tüm bankalara haciz yazısı gönderebilir.
Bankanın 2009 da gelen haciz yazısına göre işlem yapma zorunluluğu yok, dilerse o yazıya rağmen kredi kullandırabilir size. Sıkıntı çıkan nokta hala devam etmekte olan bir icra takip dosyanızın olması. İcra dairesinden istediği yazı da o bankadaki haczin kaldırılması için değil o görünen dosyanızın kapandığını görmek içindir. Keza sadece o bankadaki hesabınızdaki haczin kaldırılması için bile olsa , o yazı için muhatabınız icra dairesi değil, icra dairesine o hacizler için başvuran / işlem yapan alacaklınız yada vekiliidir. Alacaklı o hesaplara haciz istediği için icra dairesi haciz yzısı gönderir, alacaklı istemeden de o hesaplardaki haczi borç kapanmadan kaldıramaz.